Četvoro optuženih u slučaju Štrpci u Beogradu osuđeno na 35 godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2023, 17:01

Četvoro optuženih u slučaju Štrpci u Beogradu osuđeno na 35 godina zatvora

Viši sud u Beogradu izrekao je ukupno 35 godina zatvora za četvoro optuženih u predmetu Štrpci. Kako je 7. februara saopštio beogradski Viši sud, Odeljenje za ratne zločine osudilo je optužene Gojka Lukića na 10 godina zatvora, Duška Vasiljevića na 10 godina, Jovana Lipovca takođe na kaznu od 10 godina i Draganu Đekić na kaznu zatvora od pet godina. Kako se navodi, kazna im je izrečena zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Sud je saopštio da im je u izrečene kazne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukiću i ostalima 35 godina zatvora za "Štrpce"

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2023

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu proglasio je krivim Gojka Lukića i još troje lica u slučaju "Štrpci" za otmicu iz voza i ubistva osoba nesrpske nacionalnosti 1993. godine i osudio ih na ukupno 35 godina godina zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

FHP: Viši sud izrekao preblage kazne optuženima za ratni zločin u Štrpcima

Izvor: Danas, 08.Feb.2023, 16:07

Fond za humanitarno pravo (FHP) saopštio je danas da je Viši sud u Beogradu izrekao preblage kazne optuženima za ratni zločin u mestu Štrpci 1993. godine, navodeći da su kazne zatvora preblage u odnosu na težinu tog zločina i njegove posledice koje traju i danas, posle 30 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.