Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva: Ekolozi protiv naftnih platformi u Jadranu

Članovi crnogorske nevladine organizacije Green Home, koja se bavi pitanjem ekologije i zaštite životne sredine, u suradnji sa udruženjem hrvatskih organizacija "S.O.S. za Jadran", protestiraju danas u Budvi protiv najavljenog istraživanja nafte i plinau Jadranskom moru.

Povod za protest je Jadranski samit o nafti i plinu , koji je danas počeo u Budvi, i koji ima za cilj da ispita aktualne mogućnosti i izazove u oblasti eksploatacije nafte i plina u Jadranu.

Protestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se priključilo nekoliko desetina aktivista organizacija za zaštitu životne sredine, koji su nosili transparente "Ne bušenju Jadrana", "Montenegro oil beauty", "Ne damo Jadran za privatnu eksploataciju", i "More nije privatna prćija".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Vlada hoće crno zlato, ekolozi čistu prirodu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2015

Pored svih tranzicionih traženja sopstvenog puta, Crna Gora se našla na još jednoj raskrsnici – da li istraživati crnogorsko podmorje i nakon toga, eventualno, crpiti naftu i gas ili se prikloniti stavu ekoloških NVO koje se tome protive zbog straha od devastacije životne sredine...Konačnu odluku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Budva: Od nafte velika šansa ili samo mrlja?

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2015, 09:00

Budva - Jadranski samit o eksploataciji nafte i gasa koji je juče počeo u Budvi, okupivši eksperte koji ispituju mogućnosti i izazove u toj oblasti duž celog Jadrana, obeležio je protest ekologa, nevladinih organizacija koje se bave pitanjem zaštite životne sredine, uz podršku kolega iz susedne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.