Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 16:13

Обилне падавине пoтопиле куће у Печењевцу. Евакуисано 9 особа

Због синоћних обилних падавина које су изазвале поплаве град Лесковац увео је ванредну ситуацију у 7 месних заједница. Најкритичније је у селу Печењевцу где је поплављено четрдесетак кућа.
За само петнаестак минута набујали Шараначки поток направио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је пустош у насељу Горња Мала у селу Печњевцу. У јаком налету воде избијена су врата на кући Ђорђевића.Ватрогасци су евакуисали деветоро укућана и њихових рођака.
"Дете од 3 године, дете од 2 године, дете од 9 година. Претрпљени страх. Катастрофа" набраја Милош Ђорђевић,из Печењевца.
Бујица је носила све пред собом,дрвеће,аутомобиле,контејнере.Оштећена су три моста.Савићима је срушена бетонска ограда и зид помоћног објекта.
"Талас метар висине.То није могао нико да заустави.Ту нема као што видите све је однешено,уништено" додаје Миодраг Савић, из Пецењевца.
Од синоћ пумпе непрестано раде.Где је вода протутњала остали су муљ и блато. Уништено је покућтво у четрдесетак домова.
"Немам ништа више. Све је уништено, ни где да легнем ни где да скувам," каже Биљана Ранђеловић,из Печењевца.
"То је ненормална брзина била, кажем дошла је у кућу, три стрепеника горе да уђе у кућу.она кућа доле је поплављена,штала,кола" истиче Радмила Станковић, из Печењевца.
Кад је жега Шарачки поток пресуши.С разлогом мештани Пчењевца страхују када су обилне кише.
"2007,2005. ево сад трећи пут никако да се реши корито, да се одради, издуби“, додаје Саша Станковић из Печењевца.
За кратко време огромна количина воде сручила се у седам лесковачких села.
"Имали смо 10 евакуација у Печењевцу и једну у Подримцу.Измуљавали смо воду.Сва могућа ханизација на располагању је овим местима дата и локална и републичка.Након свега овога у току данашњег дана детаљно ћемо да обиђемо терен и да полако кренемо са санацијом" каже Милан Поповић,Штаб за ванредне ситуације града Лесковца.
Бунари су потопљени па се водом за пиће снабдевају из цистерни. Очекују да ће током дана бити решен и проблем са струјом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.