Izvor: RTS, 16.Jan.2024, 00:45

Иранска гарда напала "шпијунске центре" у ирачком Ербилу - eксплозије у области близу америчког конзулата

Иранска Револуционарна гарда саопштила је да је балистичким пројектилима напала шпијунске центре и "скупове антииранских терористичких група" у близини града Ербила на северу Ирака, јавили су ирански државни медији.
Експлозије су се чуле у области >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око 40 километара североисточно од Ербила у полуаутономном региону Курдистана, рекли су за Ројтерс три безбедносна извора.
Експлозије су се чуле у области близу америчког конзулата, као и стамбених објеката.
Двоје мртвих и пет рањених цивила довезени су у локалну болницу после експлозија, рекла су два медицинска извора.
Ваздушни саобраћај на аеродрому у Ербилу је заустављен, саопштили су безбедносни извори.
"Балистичке ракете су коришћене за уништавање шпијунских центара и окупљања антииранских терористичких група у региону касно вечерас", наводи се у саопштењу Револуционарне гарде.
Иранска новинска агенција ФАРС пренела је да је Револуционарна гарда саопштила да је балистичким пројектилом уништила "шпијунски центар израелског Мосада у Ирачком Курдистану".
Иран је у прошлости изводио нападе у ирачком региону северног Курдистана, наводећи да то подручје користе иранске сепаратистичке групе, као и агенте његовог највећег непријатеља Израела.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.