Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 23:58

Курти ненајaвљено у Северној Митровици; Српска листа: Није успео да испровоцира Србе

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти боравио је у ненајaвљеној посети у насељу Брђани у Северној Митровици, уз пратњу великог броја припадника полицијских снага. Српска листа оштро је критиковала тај потез Куртија на Видовдан, наводећи да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је морао да се врати одакле је дошао повијеног репа, јер није успео да испровоцира Србе.
Посета Куртија, како наводе приштински медији, није објављена у дневном реду кабинета премијера. Заменик директора полиције за северни регион Ветон Ељшани потврдио је информацију да је Курти био на северу КиМ, али није изнео детаље о посети.
Влада у Приштини се није огласила тим поводом, тако да разлози Куртијеве посете нису познати.
Српска листа: Курти није успео да испровоцира Србе  Српска листа оштро је критиковала Куртија због његове ненајављене посете Северној Митровици на Видовдан, наводећи да је морао да се врати одакле је дошао повијеног репа, јер није успео да испровоцира Србе и себе представи жртвом.
''Као шумокрадица, или лопов кад крене у крађу, окружен десетинама до зуба наоружаних послушника, Аљбин Курти је дошао на обод севера Косова и Метохије, тачније обод Косовске Митровице како би на делу показао главном посреднику Европске уније, господину Мирославу Лајчаку и високом представнику Европске уније Жозепу Борељу како изгледа деескалација на терену'', наводи се у саопштењу Српске листе.
Како наводи Српска листа Курти мисли да смиривање тензија треба да изгледа тако што поред стотина већ постојећих на север, довуче још више десетина других до зуба наоружаних параполицијских јединица које су све нелегално присутне на северу.
''Неки би рекли снажан шамар у лице међународној заједници, и још једна претња Србима на Косову и Метохији, а шта ће рећи међународна заједница видећемо. Ко ће сада бити друга страна одговорна за ову провокацију?'', упитали су из Српске листе.
Пар сати касније, како наводе из Српске листе, Курти је морао да се врати одакле је дошао, повијеног репа, јер није успео да испровоцира Србе и себе представи жртвом.
''А ми смо остали своји на своме, у својим кућама, на својој земљи, чекајући још много Видовдана са својим комшијама да опстанемо и останемо као што су и наши преци, јер Курти није једини окупатор који је био на овој земљи, али је отишао као што су и сви пре њега'', додаје се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.