Izvor: Blic, 15.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvonio na kapiju i pucao u ženu

SUBOTICA - Marija Tot (51) teško je ranjena preksinoć, pet minuta posle ponoći, u stanu u Zagrebačkoj ulici 14, u kome je živela sama kao podstanar. Mariji je nepoznata osoba pozvonila na kapiju. Ona je otvorila ulični prozor da vidi ko je, ali je umesto odgovora, dobila metak u grudi.



- Marijino stanje je veoma teško. Metak joj je prošao kroz pluća i okrznuo kičmu. Trenutno je na reanimaciji i nadamo se da će se oporaviti - rečeno je „Blicu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Gradskoj bolnici.

Policija je juče kratko saopštila da je u Zagrebačkoj ulici preksinoć, nepoznati izvršilac pokušao ubistvo i da je teško ranio ženu.

Portparol Okružnog suda Jelena Bogovac potvrdila je da je dežurni istražni sudija Danko Mandić obavio uviđaj i da je utvrđeno da je u Mariju Tot, koja se nalazila u stanu, pucano sa ulice. Prema onome što je do sada utvrđeno, najverovatnije nepoznati muškarac pozvonio je na uličnu kapiju, a kada je Marija otvorila prozor, on je u krenuo prema njoj, pucao joj u grudi, a zatim je pobegao.

Policija nije saopštila ko je prijavio zločin, kao ni ko je ranjenu Mariju prevezao u bolnicu, budući da je ona živela sama.

Jelena Bogosavljev i Anastazija Ćora, dve starice, prve Marijine komšinice, od novinara su juče saznale za pucnjavu.

- Ceo dan se povremeno čula pucnjava, a oko ponoći je to bilo uobičajeno. Otprilike u to vreme smo i čule pucanj koji se nekako razlikovao od onih drugih, ali nismo ni pretpostavile da je to u našem komšiluku - govore Jelena i Anastazija.

Obe starice kažu da Marija nigde nije radila, da su je povremeno posećivale samo prijateljice i da je bila druželjubiva i dobra komšinica. Niko, tvrde komšije, ne zna zbog čega bi iko mogao da puca u Mariju. U subotičkoj policiji nije bilo moguće saznati da li u istrazi zločina imaju određeni trag koji bi mogao da dovede do napadača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.