Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdan Jovanović optužuje policiju

Zvezdan Jovanović optužuje policiju

Na jučerašnjem suđenju optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića, prikazani su iskazi veštaka iz MUP Srbije sa ranijih pretresa.

Ti veštaci su obavili veštačenja tragova otisaka prstiju pronađenih u stanovima za koje se pripadnici zemunskog klana sumnjiče da su ih koristili kao 'štekove'. U jednom beogradskom stanu pronađeni su otisci prstiju optuženog Jovanovića, koji se tereti da je ubio premijera i ranio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šefa njegovog obezbeđenja Milana Veruovića.

Optuženi Jovanović se juče obratio sudu povodom tog nalaza veštaka, tvrdeći da je policija podmetnula tragove i da oni u tom stanu nisu mogli biti otkriveni jer on nikada tamo nije ni bio. U pojedinim stanovima su pronađeni i otisci prstiju nedavno uhapšenog Aleksandra Simovića. On je tvrdio da je policija, kada je pretresala njegov stan, uzela mnoge 'pokretne stvari' kao što su flaše 'koka-kole', posteljina, prljav veš i njegov džip, a da on, pri tom, nije dobio potvrdu o oduzetim stvarima.

Sudija Nata Mesarović je najavila da odbrana danas može da iznese nove dokazne predloge. Advokat Nenad Vukasović, branilac Zvezdana Jovanovića, kaže za 'Blic' da će odbrana imati više od deset predloga.

V. Z. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.