Izvor: Blic, 25.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Zvali smo ga Če'

'Zvali smo ga Če'

POŽAREVAC - Posle više od dve godine, koliko traje proces, juče je u Požarevcu počelo suđenje Marku Miloševiću, sinu bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, za krivično delo iznude. Njemu se sudi na osnovu optužnice koju je podigao Opštinski državni tužilac Miroslav Vojinović, a na osnovu prijave pripadnika požarevačkog 'Otpora' Zorana Milovanovića. Sud je juče saslušao radnike privatnog preduzeća 'Madona' Aleksandra Ašanina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milana Bajića, Milana Lazića, Bojana Tadića i vlasnika kafea 'Roleks' i 'Pasaž' Zorana Ivanovića. Samo je Zoran Ivanović odlučio da se brani ćutanjem iz, kako je rekao, političkih razloga, dok su ostali okrivljeni negirali optužbe. Optuženi Milan Bajić je negirao učešće u premlaćivanju Milovanovića, navodeći da se tih dana nalazio u Rabrovu kod Kučeva, a optuženi Bojan Tadić je na pitanje sudije odgovorio da su Marka Miloševića povremeno zvali Če, zbog njegove bliskosti sa idejama Če Gevare, i dodao mogućnost da su ga zvali i Gazda.

Dragoslav Ognjanović, branilac optuženog Marka Miloševića, zatražio je da se ročište odloži zbog većeg broja predloženih svedoka, pa je sud doneo rešenje da se novo ročište zakaže za 31. oktobar.

'Otporaš' Zoran Milovanović je, nezadovoljan postupanjem suda i odugovlačenjem procesa, juče podneo pritužbu predsednici Okružnog suda Milici Milosavljević.

- Kao oštećeni imam pritužbu na postupanje sudije Marije Marinković. Od momenta raspisivanja poternice i određivanja pritvora protiv Miloševića i Ašanina 28. 12 2002. godine do sada nije zakazala nijedan pretres. Sudija Marija Marinković je pre raspisivanja poternice za Markom Miloševićem znala da su njegovi advokati dali lažnu adresu Marka Miloševića i sud svesno doveli u zabludu - istakao je Zoran Milovanović .

Prema navodima optužnice, radnici preduzeća 'Madona” su 7. marta 2000. godine oteli Milovanovića, ubacili ga u automobil i tukli. Zatim su ga odveli u diskoteku 'Madona”, gde ga je takođe tukao i maltretirao Marko Milošević preteći mu da će ga upaljenom motornom testerom iseći na komade i baciti u Veliku Moravu ukoliko ne otkrije imena članova požarevačkog 'Otpora”, njihovu organizaciju i finansijere. B. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.