Zorić: MUP da preispita postupanje policije u kladionici Monako

Izvor: Blic, 11.Jul.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: MUP da preispita postupanje policije u kladionici "Monako"

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od nadležnih u policiji da preispitaju da li su policijski službenici tokom intervencije u kladionici "Monako" u Zemunu prekoračili ovlašćenja, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Zorić je agenciji Beta rekao da je tužilaštvo naložilo Odeljenju za kontrolu zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova da prikupi informacije i proveri da li je policija prekoračila ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom intervencije u toj kladionici u zemunskom naselju Nova Galenika.

"U ime Republičkog javnog tužilaštva želim da poručim da se neće zažmuriti pred nasiljem, ma ko bio počinitelj, ali mora da se poštuje procedura utvrđivanja odgovornosti", rekao je Zorić i dodao da niko ne sme biti krivično gonjen dok ne bude utvrđena njegova krivica.

On je rekao da će svako ko je učinio krivično delo biti procesuiran, bez obzira na funkciju, jer su pred zakonom svi jednaki.

Prošle nedelje objavljen je video snimak na kome se vidi da policija pendrekom tuče mladiće u kladionici "Monako", a očevici su izjavili da pripadnici policije tukli i žene. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Posle incidenta koji se dogodio 5. jula u kladionici "Monako", policija je osumnjičila više osoba za napad na policajce na dužnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.