Izvor: Blic, 25.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Karić poludeo i zapucao

Zoran Karić poludeo i zapucao

Istražni sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu Dragan Vuković doneo je odluku o sprovođenju istrage povodom pucnjave u kojoj je Zoran Karić, brat biznismena i lidera PSS Bogoljuba Karića, ranio Beograđanina Đorđa Todorovića (46).

Incident, u kojem je povređen Todorović, dogodio se 25. februara oko pola četiri ujutro u striptiz baru 'Marinela' na Karaburmi u Beogradu.

Karić, koji se tereti za teško delo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opšte sigurnosti, došao je juče u Palatu pravde u pratnji troje branilaca, predvođenih poznatim advokatom Zdenkom Tomanovićem. Ispred kancelarije istražnog sudije Vukovića, u trenucima dok je čekao da da iskaz, Karić je delovao mirno i opušteno. Posle jednoipočasovnog ispitivanja u pratnji Tomanovića žurno je napustio sud, ne želeći da daje bilo kakve izjave. Advokat Tomanović je samo kratko rekao:

- Nemamo nikakav komentar - i udaljio se u pravcu parkinga.

Nezvanično smo saznali da je Zoran Karić ponovio iskaz koji je posle pucnjave dao u policiji. Karić je tada ispričao kako ga je Todorović kritične veče provocirao, dok ga nije iznervirao, nakon čega je 'poludeo i zapucao'.

Istražni sudija će, saznajemo, posle odluke o sprovođenju istrage, uzeti iskaz i od oštećenog Đorđa Todorovića.

Todorović je posle incidenta ispričao za 'Blic' svoju verziju. Rekao je da je do incidenta došlo kada je Kariću, koji je u tom trenutku izlazio iz striptiz bara, dobacio da bi, 'koliko ima para, mogao da plati'.

- Onda je nastala frka. Njegovo obezbeđenje me je gurnulo na stolicu i on je uzeo pištolj i krenuo na mene. Nisam siguran da li je išao do kola po pištolj ili je ga je imao kod sebe. Prišao mi je, opsovao sam ga i rekao: 'Ajde, pucaj!' Raširio sam ruke i busao sam se u grudi. On je tada pucao s razdaljine od deset centimetara, u trenutku kada su mi ruke bile na grudima. Bila je sreća da me nije ubio. Pogodio me je u prst. Kada je on pucao, svi iz kafića su pobegli, a konobarica je pala u nesvest. Onda su svi seli u auto i pobegli. Ali to je videlo 20 ljudi - izjavio je posle pucnjave Todorović. M. Prelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.