Izvor: Blic, 14.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znamo imena trojice mučitelja

Znamo imena trojice mučitelja

BEOGRAD - Nedeljko Jezdović, otac Milana Jezdovića iz Kosjerića koji je prošle nedelje preminuo tokom saslušanja u beogradskoj policiji, podneće krivičnu prijavu protiv trojice policajaca zbog mučenja i ubistva sina. Jezdović je zatražio prijem kod Dušana Mihajlovića, ministra srpske policije, od koga će zahtevati pomoć u otkrivanju istine o smrti sina. - Inspektori Lambe Đorelijevski, neki Mašić i izvesni Pešić su mučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moga Milana dok nije umro. U batinanju je učestvovalo više policajaca iz Četvrtog odeljenja beogradske policije, ali zasad smo uspeli da saznamo samo imena njih trojice. Kada otkrijemo ko su ostali mučitelji, tražićemo da i oni budu kažnjeni, kako se nešto slično ne bi desilo nekom drugom mladom čoveku - kaže Nedeljko Jezdović za 'Blic'.

Milan Jezdović i još osmoro mladića i devojaka privedeni su sredinom prošle nedelje zbog navodnog posedovanja droge. Beogradska policija je sledeće noći, kaže Nedeljko Jezdović, obavestila porodicu najpre da je Milan preminuo usled prevelike doze droge. Posle toga je, objašnjava Jezdović, saopšteno da je njegov sin umro usled srčanog udara, zatim da je imao žuticu i srčane smetnje. U poslednjem saopštenju piše da je Milan Jezdović pokušao da otme nož policajcima i da je tu zadobio povrede na glavi, udarivši o sto. Jezdović kaže da je njegov sin bio zdrav, da nije pušio, pio alkohol i kafu, a 1999. godine učestvovao je u ratu kao pripadnik vojne policije. Inače, u vojsku je regrutovan kao padobranac, što znači da je bio potpuno zdrav.

- Policajci su privedenim mladićima kazali da su došli u pakao. Milana su vezali lisicama i lepljivom trakom, tukli ga, gušili kesom i mučili strujom, a to su videli i drugi privedeni. Tražili su od njega da kaže gde je droga koju nisu našli. Na glavi i telu imao je veliki broj povreda, a odeća mu je bila mokra. Takvi su i ostali mladići. Da li postoji neki psihološki ili lekarski pregled koji ti inspektori moraju da prođu pre nego što budu primljeni u policiju? Da li su zdravi i normalni ti ljudi koji mogu da biju i muče mladića dok ne umre? Da li su to uopšte ljudska bića? Njihov metod je da muče čoveka 'dok ne propeva ili ne umre'. Gledao sam na televiziji da takve stvari postoje u Africi, ali nisam verovao da je to moguće kod nas, u Evropi - kaže Nedeljko Jezdović. Z. Dojić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.