Izvor: Blic, 14.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin u Gradojeviću

Zločin u Gradojeviću

BEOGRAD Nepoznati razbojnici upali su juče oko 1.30 časova u kuću Milomira Miloševića (47) u selu Gradojević kod Koceljeve i ubili domaćina, njegovu suprugu Ljiljanu (41) i majku Milenu (67). Razbojnici su pucali i u Miloševićevog sina Milana (22), ali su ga promašili.

Grupa u kojoj su bila trojica ili četvorica maskiranih i naoružanih razbojnika upala je u kuću Miloševića, probudila ukućane i zahtevala da im predaju novac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer su znali da je to domaćinstvo jedno od najbogatijih u selu. Milomir Milošević, koji je očigledno znao da bi zbog njegov imovinskog stanja domaćinstvo moglo da bude na meti razbojnika, izvadio je kutiju u kojoj je bilo 6.000 maraka. Međutim, taj iznos nije zadovoljio razbojnike, koji su zahtevali da im Milošević preda sav novac u kući.

Pošto Milošević to nije uradio, oni su njegovu majku Milenu udarili cepanicom u glavu i ubili je na mestu. Zatim su pucali u potiljak Milomiru, a potom i u njegovu suprugu. Na kraju su pokušali da ubiju i Milana, kome su prethodno vezali ruke, pucajući mu u glavu, ali ga je metak promašio, a on je ostao da leži na podu pretvarajući se da je mrtav.

Kada su razbojnici otišli iz kuće, noseći kutiju sa devizama, Milan Milošević uspeo je da odveže ruke i odmah je pozvao policiju.

U istragu su pored ekipa šabačke policije izašle i specijalizovane ekipe MUP-a Srbije iz Beograda, koje intezivno rade na rasvetljavanju ovog zločina.

Domaćinstvo Milomira Miloše- vića važi za jedno od najbogatijih u selu i bavilo se poljoprivredom. U štalama ovog domaćinstva je 130 goveda i 100 svinja. Prema nekim informacijama, Milomir Milošević je povremeno radio zajedničke poslove sa ljudima iz Bosne, a navodno je davao i novac pod kamatu. Kako kažu Miloševićevi poznanici, bio je veoma korektan u tim poslovima. A. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.