Izvor: Politika, 19.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živojinović "nedostupan"

Da li će se stečajni upravnik GP "Rad" pojaviti u ponedeljak na optuženičkoj klupi Četiri dana pre početka procesa protiv takozvane stečajne mafije, još je neizvesno da li će se na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu pojaviti i Miljko Živojinović. Bivši stečajni upravnik Građevinskog preduzeća "Rad", inače advokat, trebalo je ovih dana da bude saslušan pred istražnim sudijom u okviru proširenja istrage o finansijskim malverzacijama i davanja u bescenje imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pomenutog preduzeća.

Od tada se spekuliše da je Živojinović u bekstvu, iako njegova porodica tvrdi da je "na Kosmaju i da nije dobio poziv za saslušanje". Pojedini mediji objavili su da će on zapravo postati svedok saradnik u predstojećem procesu koji počinje u ponedeljak. Pokušaji "Politikinih" novinara da juče stupe u kontakt sa Živojinovićem bili su neuspešni, njegov mobilni telefon bio je "nedostupan". Branioci Živojinovića izjavili su da nisu u kontaktu sa klijentom ali da pripremaju odbranu za suđenje.

– Ne znam da li je tu, da sam ja na njegovom mestu ne bih bio ovde, odgovorio je nedavno novinarima advokat Gradimir Nalić na pitanje gde je Živojinović. Nalić je branilac Đorđa Antelja, poznatog privrednika i vlasnika građevinskog preduzeća "Gemaks", uhapšenog zbog sumnje da je član "stečajne mafije".

Živojinović se tereti da je primio mito od Antelja da bi mu zauzvrat pod povoljnijim uslovima prodao deo imovine "Rada". Reč je o lokaciji Batajnički put 14 u Beogradu. Specijalno tužilaštvo podnelo je protiv njega zahtev za sprovođenje istrage zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i predložilo sudu određivanje pritvora.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 19.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.