Zidarskim čekićem ubio oca i majku

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidarskim čekićem ubio oca i majku

PIROT - Branislav Ćirić (34) uhapšen je zbog sumnje da je preksinoć zidarskom teslom usmrtio roditelje Jasminu (56) i Milivoja (57) u porodičnoj kući u naselju Đeram u Pirotu.



Načelnik Policijske uprave Pirot Slavoljub Madić saopštio je da su zločin prijavile komšije kod kojih je Branislav došao i rekao da je u kući zatekao mrtve roditelje.

- Na osnovu pronađenih tragova došli smo do saznanja da je izvršilac ubistva upravo sin ubijenih Branislav. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je sinoć saslušan u prisustvu advokata i najpre negirao, a potom priznao da je ubio roditelje - rekao je Madić.

Osumnjičenom je određen pritvor od 48 sati, a po isteku će biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Pirotu. Žitelji Jastebačke ulice u Pirotu još su u neverici. Niko ne može da poveruje da se ovako gnusan zločin dogodio u njihovom komšiluku, a posebno da je Branislav Ćirić zidarskom teslom smrskao glave svojim roditeljima.

O Jasmini, koja je bila zaposlena u „Prvom maju", i Milivoju, radniku preduzeća „Dragoš", komšije imaju samo reči hvale.

- Vest o porodičnoj tragediji brzo se proširila naseljem. Celu noć nismo spavali. Milivoje i Jasmina bili su dobri domaćini i komšije. Imaju sina i kćerku i bili su skromni ljudi. Ovo što se desilo je strašno i ne znam šta da kažem. Ne znam ko je to počinio. Njihov sin Branislav je bio dobar mladić, ali se njegovo ponašanje promenilo posle povratka sa ratišta u Bosni i na Kosovu. Znam da iza sebe ima dva braka i dete iz prvog braka - kaže komšija Blagoje Dragić.

Miodrag Minčić kaže da je porodicu Ćirić dobro poznavao iako ne stanuje blizu njih.

- Nisam čuo da imaju bilo kakav problem. Nisu mi se žalili ni na ponašanje sina Branislava. Još ne mogu da verujem šta ih je snašlo - kaže Miodrag.

Tela poslata na obdukciju

Šef Opšteg kriminaliteta u Policijskoj upravi Dragan Stefanovć pretpostavlja da motiv ubistva nije koristoljublje, već verovatno narušeni porodični odnosi.

- Istraga je u toku i ona će pokazati pravi motiv ovog ubistva - rekao je Stefanović, dodajući da ne pamti da se ovako gnusan zločin dogodio u Pirotu.

Istražni sudija Sveta Mančić obavio je uviđaj i naložio obdukciju tela ubijenih Jasmine i Milivoja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.