Zid usmrtio oca i sina na salašu

Izvor: Blic, 14.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zid usmrtio oca i sina na salašu

SENTA - Otac Karolj (52) i sin Žolt Tot (23) iz Bogaraša kod Sente i Benedek Šatai (24) iz Doline kod Kanjiže poginuli su juče na starom salašu, u okolini sela Tornjoš kod Sente. Oni su stradali kada se na njih obrušio zid iz čijeg temelja su vadili cigle.

U nesreći na salašu Totovih, u Hireš šoru, povređen je Kristijan Gere (28), takođe iz Bogaraša. On se nalazi u bolnici u Senti, gde je kolima Hitne službe dovezen oko 14 sati. Kako smo saznali u ovoj bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on ima samo prelom ruke, ali je zadržan radi ispitivanja.

- Gere nema drugih težih povreda i njegovo stanje ne ukazuje da ima unutrašnjih povreda. Stanje mu je stabilno - rekli su u bolnici u Senti.

Nesreća se dogodila oko 12.30 sati. Prve komšije Totovih na salašu Marta Ujhazi (47) i Karolj Erdeg (48) posvedočili su da se na nesrećne ljude obrušio zemljani zid, visine oko četiri metra i debljine jedan metar, dok su vadili cigle iz temelja.

- Odmah uz zid je stajala traktorska prikolica, na koju su tovarili ciglu. Kada se zid obrušio, nisu mogli da se sklone. Bili su zarobljeni između desetine kubika zemlje i prikolice. Pravo je čudo kako je mladi Kristijan ostao živ - govori vidno potresen komšija Karolj Erdeg.

Marta Ujhazi bila je u dvorištu svog salaša kada je čula zapomaganje pastira koji je tuda prolazio i naišao na zastrašujući prizor.

- Čoban mi je rekao da je video traktorsku prikolicu pored zida, ali oko nje nije bilo nikoga. To ga je začudilo i prišao je zidu. Video je delove tela i garderobe zatrpanih ljudi. Počeo je da doziva pomoć. Odmah smo dotrčali i videli da ne možemo da ih izvadimo zbog ogromne naslage zemlje, pa smo pozvali Hitnu pomoć i vatrogasce. Ubrzo su i oni stigli, ali mogli su da pomognu samo Kristijanu - govorila je kroz suze Marta Ujhazi.

Na mesto nesreće prvi su stigli pripadnici doborovoljnog vatrogasnog društva iz Tornjoša, a za njima su stigli i Hitna pomoć i policija, ali ocu i sinu Tot i Bendeku Šataiu nisu mogli da pomognu. Uviđaj je obavila istražni sudija Opštinskog suda u Senti Erika Sarvak-Barati. Vlasnik salaša Karolj Tot pre nekoliko godina se doselio u Bogaraš. Postepeno je rušio objekte i materijal i građu odvozio do novog doma, a cigle je koristio za gradnju pomoćnih objekata.

Druga nesreća u Tornjošu za tri dana

U Bačkom selu Tornjoš, dvadesetak kilometara od Sente, juče je sahranjen Tibor Kolompar (38), koji je pre tri dana nastradao na gotovo istovetan način. Kolompar je pokušao da iz bivšeg vojnog bunkera izvadi metalnu oplatu kako bi je prodao, i tada se na njega obrušila ogromna količina zemlje. Supruga Ilona Lakatoš priča da se sve dogodilo u trenu i da njenom suprugu nije bilo pomoći.

- Kada smo mislili da je posao pri kraju i da ćemo izvađenim gvožđem obezbediti novac za nekoliko dana, život mog supruga se završio. Zemlja je zatrpala Tibora. Čulo se zapomaganje, ali ja nisam mogla da mu pomognem. Za petnaestak minuta stigla su braća i pokušala da ga oslobode, ali nisu uspela da ga pronađu. To se dogodilo u 13 sati, a mi smo telo uspeli da izvadimo oko 15.30. Tada više nije davao znake života - priča Ilona.

S. Traparić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senta: Nesreća na salašu

Izvor: B92, 14.Mar.2008

Senta -- Tri muškaraca poginula su danas dok su rasčišćavali salaš u Tornjošu kod Sente, javila Radio-televizija Srbije... Nesreća se dogodila na napustenom salašu kada se zid visok preko dva metra obrušio na četiri osobe koje su iz njegovog temelja vadili ciglu. Na licu mesta poginuli su vlasnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.