Izvor: B92, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zemunski klan": Suočenje i prekid

Beograd -- Suđenje pripadnicima zemunskog klana prekinuto do daljeg zbog zahteva obrane za izuzeće celog sudskog veća.

Suđenje pripadnicima zemunskog klana prekinuto jer je advokatica jednog od optuženih Dragana Miladinovića, tražila izuzeće celog sudskog veća, jer su njenom klijentu ugrožena prava. U tom trenutku suđenje je bilo zatvoreno za javnost, jer se optuženi Miladinović suočavao sa svedokom saradnikom Miladinom Suvajdžićem.

Kako saznaje B92, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsedavajući sudskog veća sudija Milimir Lukić nije dozvolio optuženom da prilikom suočavanja koristi tzv. dokument-kameru kako bi pokazao plan grada i na taj način pokušao da negira navode svedoka saradnika.

Odluku o izuzeću doneće predsednik Okružnog suda, a o njoj će pisanim putem biti obavešteni svi učesnici u postupku. Tek nakon te odluke biće zakazan nastavak suđenja koje se inače nalazi u završnoj fazi.

Pre prekida na suđenju iza zatvorenih vrata suočili su se svedok saradnik Miladin Suvajdžić i optuženi Aleksandar Simović. Ovo suočavanje bilo je kako saznaje B92, puno teških reči i međusobnog optuživanja.

Svedok saradnik ponovio je Simoviću sve optužbe precizirajući da je Simović bio zadužen da prati žrtve zemunskog klana. On je dodao i da zna da su braća Simović uzeli po 500.000 evra za otmicu Milije Babovića.

Inače, Babović se od juče priključio tužiocu u gonjenju okrivljenih. Suočavanje je završeno Simovićevim rečima da će on kad-tad izaći iz zatvora, a da će svedok saradnik doći na njegovo mesto.

Nastavak suđenja za sada je neizvestan.

Podsetimo, suđenje pred Specijalnim sudom je zatvoreno za javnost na zahtev svedoka-saradnika, koji bi trebalo da se suoči sa optuženima Aleksandrom Simovićem, Slobodanom Pažinom i Draganom Miladinovićem Gagecom. Suvajdžić je u ranijim iskazima optužio zemunski klan i za ubistva koja nisu obuhvaćena optužnicom.

Simović je tokom iznošenja svoje odbrane rekao da je Suvajdžić ubio Uglješu Ljubojevića, jer mu nije dao da prodaje drogu u Novom Sadu, a da je Đorđa Topića ubio jer je Suvajdžiću bio konkurent u prodaji droge.

Simović je naveo i da je Suvajdžić obezbedio automobil koji je korišćen za ubistvo Gorana Marjanovića. Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, optužen je za podstrekivanje na ubistvo Marjanovića.

Optužnica tereti 29 članova zemunskog klana za 15 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće Difens roud Ljubiše Buhe Čumeta u Zemun Polju i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.