Zemun:Majka ubila jednomesečnu bebu

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun:Majka ubila jednomesečnu bebu

Beograd -- 26-godišnja žena osumnjičena da je jutros ubila bebu staru četrdesetak dana, sa nekoliko uboda nožem u grudi u Banatskoj ulici 51 u Zemunu.

Policija je odmah uhapsila dvadesetšestogodišnju majku i odredila joj zadržavanje od 48 časova. Uviđaj je u toku.

Kako javlja reporter B92, ovo ubistvo će najverovatnije biti okarakterisano kao čedomorstvo, s obzirom na to da je beba rođena 11. aprila.

Kako smo nezvanično saznali, ona i muž sedeli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa rođacima do tri sata, kada su otišli na spavanje. Oko pet sati majka je ustala da podoji dete. Muž je čuo krik iz sobe i kada je ušao video je sina izbodenog nožem.

On je odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali kada su oni stigli na mesto događaja zatekli su mrtvo i krvavo novorođenče.

Komšije s kojima je novinar B92 razgovarao kažu da ništa do sada nije ukazivalo da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi i da su majku viđali redovno kako se sa bebom šeta napolju.

"Baš su fini bili, ne znaš ko je bolji. Svekar, svekrva, mladoženja, a za nju, da je ona tako napravi...."

"Juče sam bila tu, sekla ogradu i pitam kako je mali. Kaže - dobro je, šeta ga i ja kažem - tako je i moj unuk imao grčeve, proći će ga. Ona ga je skroz zavila u ćebe, tu smo bili zajedno, ona je tu šetala".

"Izuzetna jedna porodica, bez ikakve mrlje, nikada se nisu ni svađali, nije se čulo nikad ništa za njih loše. Verovatno se radi o toj postporođajnoj depresiji, pošto sam zdravstveni radnik, pa je to moja pretpostavka. Juče sam je videla sa bebicom kako šeta."

Majka će verovatno da bude upućena i u specijalizovanu psihijatrijsku ustanovu da bi se utvrdilo da li je postporođajna depresija mogući uzrok čedomorstva, za koje je u Krivičnom zakonu Srbije predviđena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

Međutim, sporno je koliko dugo traje postporođajna depresija. Smatra se da je taj interval od nekoliko sati do nekoliko dana, a nužno je utvrditi da je majka u momentu izvršenja dela bila pod uticajem tog poremećaja.

Podsetimo, pre samo četiri dana u Mladenovcu kraj Beograda dogodila se slična tragedija. Tridesetčetvorogodišnja S.S. uhapšena je zbog sumnje da je nožem ubila svog trogodišnjeg sina u porodičnoj kući.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.