Zelenašio bez milosti

Izvor: Politika, 06.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenašio bez milosti

Beogradska policija uhapsila je Velimira Kovačevića (1962) zvanog Komaraci Jasminu Kovačević (1968), oboje iz Beograda, zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznude, a Velimir i krivično delo navođenja na samoubistvo.Osumnjičeni Kovačević je u periodu od 2005.godine do hapšenja, od oštećenog, uz primenu fizičke sile i pretnje da će ga ubiti, u čemu mu je supruga Jasmina pomagala, iznudio više od 40.000 evra.

Oštećeni je preko poznanika, pre pet godina upoznao Kovačevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pozajmio od njega 20.000 evra, zbog proširenja proizvodnje, uz mesečnu kamatu od 15 odsto. Prve tri godine oštećeni je redovno isplaćivao kamatu, ali kako je vreme prolazilo Kovačević je menjao iznos tako da je dostigla visinu do 30 odsto mesečno. Kako oštećeni više nije mogao da obezbedi novac, prestao je sa plaćanjem.Tokom prošle godine počeo je da dobija razne pretnje od Kovačevića i njegove supruge. Oštećenog je Velimir više puta pretukao u njegovoj kući u Velikom Mokrom Lugu. Krajem novembra ove godine, Kovačević je rekao oštećenom da mu sada duguje 90.000 evra, s tim da do vraćanja novca,plaća i dnevne „penale” od 50 evra. Oštećeni mu je već bez glavnice od 20.000, isplatio više 40.000evra.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, koji im je posle saslušanja odredio jednomesečni pritvor.

Velimir Kovačević je takođe osumnjičen da je izvršio krivično delo navođenja na samoubistvo Z.V. koji je početkom oktobra ove godine, u ranim jutarnjim satima, na svom radnom mestu u upravnoj zgradi SP „Lasta” u Ulici niški autoput broj 4, iz službenog pištolja izvršio samoubistvo, prethodno ostavivši oproštajno pismo u kome je naveo razloge za taj čin.

Kovačević je na Z.V. vršio „zelenaški pritisak”, ucenjivao ga, i držao ga u dužničkoj zavisnosti.

R. H.

[objavljeno: 06/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.