Zec: Merčepovci još na slobodi

Izvor: Večernje novosti, 19.Nov.2012, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zec: Merčepovci još na slobodi

DUŠAN Zec kome su Merčepovi zločinci, dok je imao 11 godina, u noći između 7. i 8. decembra 1992. zverski ubili oca Mihajla, majku Mariju i sestru Aleksandru, nema iluzija posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima. Pita se, bez reči, ko je, ako oni nisu, odgovoran za ubijene i proterane tokom „Oluje“. Vidi analogiju i u slučaju ubistva svoje porodice. - Sudi se samo Tomislavu Merčepu, a šta je sa ostalima? Gde su egzekutori mučkog ubistva mojih roditelja i seke? Oni žive slobodno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << a pripadali su Merčepovoj grupi. Baš kao što su pripadnici jedinica sada slobodnih generala posle „Oluje“ ubijali, palili, uništavali i pljačkali naša ognjišta. Ne pripadam onima koji su za odmazdu, revanšizam, osvetu, ali jesam da im se sudi po kantaru pravde i zakona - reči su Dušana Zeca. U procesu protiv Tomislava Merčepa pred većem zagrebčkog Županijskog suda Dušana Zeca i njegovu sestru Gordanu zastupa advokat Mario Nobilo. Mada je dokazni postupak u velikoj meri odmakao, Dušan još nije dobio poziv za svedočenje, ali ga i ne očekuje. Zbog optužbe da su ubili nedužne ljude suđeno je pripadnicima hrvatskog MUP Siniši Rimcu, Munibu Suljiću, Igoru Makoli, Nebojši Hodaku i Snježani Živanović, ali su oslobođeni zbog „proceduralne greške“ - priznanje za ubistvo istražnom sudiji su dali bez prisustva advokata. U međuvremenu, Suljić je preminuo. - Tračak nade da će suđenje Merčepu dobiti epilog daje izjava predsednika Josipovića i premijera Milanovića, da je država dužna da procesuira odgovorne za ratne zločine. Koliko će hrvatsko pravosuđe istrajati - videćemo. Mada sam ja, posle najnovije odluke Haškog tribunala, veliki skeptik i pesimista - zaključio je Dušan Zec.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zec: "Merčepovci" još na slobodi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2012

Dušan Zec kome su Merčepovi zločinci, dok je imao 11 godina, u noći između 7. i 8. decembra 1992. zverski ubili oca Mihajla, majku Mariju i sestru Aleksandru, nema iluzija posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima. ..Zločinac još bez kazne: Tomislav Merčep  ..Pita se, bez reči, ko je,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.