Izvor: Blic, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravko nije iskoristio prvi vikend

Zdravko nije iskoristio prvi vikend

ZRENJANIN, DONJI TAVANKUT - Javio nam se da je krenuo na vikend. Još ga čekamo i nadamo se... - kaže Jelena Senci iz Donjeg Tavankuta, majka vojnika Zdravka Sencia (21), kome se svaki trag gubi 15. aprila kada je najverovatnije autobusom 'Autobanata' iz Zrenjanina krenuo na odsustvo.

- Čekali smo ga cele noći i u nedelju do podne, ali ga nije bilo. Zvali smo Bajmok, našli njegovog druga s kojim je krenuo za Suboticu, dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telefon i od njegovog druga iz Elemira i saznali da je naš Zdravko bio kod njega u gostima i da je krenuo kući autobusom. Verovali smo, i još uvek verujemo, da nije seo baš u taj autobus, ali njegov drug iz Elemira nam je potvrdio da ga je ispratio baš u autobus koji se survao u Tisu - kaže majka Jelena.

Ona i njen muž Zoran kažu da su dva puta išli na most ne bi li nešto saznali.

- Juče i danas na mostu će dežurati Zdravkova tetka i molimo Boga da ako je, ne daj Bože, poginuo, sahranimo ga u našem mestu - kaže otac Zoran.

Čim je položio vozački ispit u Vojnom odseku Subotica Zdravko je tražio da ga, ako ima mesta, pošalju u vojsku. Poslali su ga u Belu Crkvu. Zakletvu je položio 19. marta.

A protiv Branislava Gačića (55), vozača kamiona koji je izazvao nesreću na mostu u Okružnom sudu u Zrenjaninu pred sudijom Goranom Zecom juče je otvorena istraga. Gačić je ispitivan skoro dva sata pošto je prethodno promenio odluku da se brani ćutanjem. Detalji iz iskaza su službena tajna.

Na mostu juče oko 15.30 rodbina i prijatelji nastradalih organizovali su blokadu pošto im je funkcioner SO Zrenjanin Dušan Juvanin pročitao saopštenje u kojem je navedeno kako će teći akcija izvlačenja autobusa. U izvlačenju učestvuju pripadnici Žandarmerije, Vojske SCG, SAJ-a i firme 'Ivan Milutinović', na čije je plovilo juče dopremljena kompletna oprema za akciju. Tokom dana trajala je montaža opreme, a kada su rođaci saznali da montaža neće biti završena do danas i da će, kako se navodi u saopštenju, pripreme trajati do večernjih sati, odlučili su da most blokiraju. Pre zaključenja ovog broja saznali smo da će se revoltiranoj rodbini obratiti ministri Velimir Ilić i Radomir Naumov, koji su juče posetili poplavljeno selo Jaša Tomić u Banatu. M. Popadić - J. Vojinov

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.