Zbog poruke od Alaha nasrnuo na putnike u Lastinom autobusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 22:20

Zbog "poruke od Alaha" nasrnuo na putnike u Lastinom autobusu

Specijalne jedinice nemačke policije SEK okončale su večeras talačku krizu, kako događaj u autobusu srpskog prevoznika "Lasta" , koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund - Beograd, kada je putnik koji je ušao u autobus u Frankfurtu napao vozače i ostale putnike, karakteriše nemački "Bild".

Nakon što su uspeli da izbave dva vozača iz autobusa, policija je pokrenula munjevitu akciju kojom je savladala napadača.

Svetla, kojim je helikopter >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa neba osvetljavao autoput A9, koji je bio zatvoren u oba pravca između Hilpolštajna i Gredinga, ugašena su, pa je usledio upad policije.

Čule su se tri detonacije, nakon čega je usledilo hapšenje napadača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Prema pisanju nemačkog "Bild-a", pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi liste, izgovarao nesuvisle rečenice.

Kako Tanjug saznaje, reč je o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu i napao dva putnika.

Njega su vozači i putnici najpre savladali, a potom su sa njim u vozilu ostali samo vozači.

Putnici su uspeli da izađu iz autobusa.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je "dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut".

Nemačka policija je, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Tokom akcije policije niko nije povređen, a napadač je uhapšen.

Policija je, preko tvitera, saopštila da je da je u toku pretres autobusa, a "Bild" je tvrdio da je napadač sa sobom imao naoružanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.