Zbog pobune JSO istraga i protiv Legije, Gumara i Zmije

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pobune JSO istraga i protiv Legije, Gumara i Zmije

Istragom za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije osim četvorice uhapšenih bivših oficira ove jedinice i jednog u bekstvu biće obuhvćeni i Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić - Gumar, i Zvezdan Jovanović - Zmija, saznaje "Blic".

- Ulemek je bio komandant JSO do juna 2001, kada ga je nasledio Maričić, ali je zadržao uticaj i faktički je i dalje oodlučivao o svemu - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom

Kao što je poznato Ulemek je prvosnažno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osuđen kao orgnizator ubistva premijera Zorana Đinđića,a Jovanović kao neposredni ubica. Maričić je prvosnažno osuđen za ubistvo Ivana Stambolića i četvorice funkcionera SPO na ibarskoj magistrali i pokušaja ubistva lidera te stranke Vuka Draškovića.

Četvorici uhapšenih oficira bivše JSO jutros je određeno policijisko zadržavanje od 48 sati, nakon što su saslušani, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Osumnjičeni za oružanu pobunu iz novembra 2001. godine sada pripadnik Bezbednosno-informativne agencije Veselin Lečić (51), pripadnik Žandarmerije Mića Petraković (39), žandarm iz Protivterorističke jedinice Vladimir Potić (37) i Dragoslav Krsmanović (53), sada penzioner saslušavani su do ranih jutarnjih sati.

Dragiša Radić (53), čije je priviođenje takođe naredilo Tužilaštvo za orgnizovani kriminal, juče nije uhapšen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.