Završena istraga protiv Radisava Rodića

Izvor: Blic, 23.Mar.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga protiv Radisava Rodića

Viši sud u Beogradu završio je istragu protiv vlasnika i jednog od osnivača listova Kurir i Glas javnosti Radisava Rodića i spise predmeta dostavio Višem tužilaštvu na dalje postupanje, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

Portparolka Višeg suda Dušica Ristić rekla je agenciji Beta da je istraga vođena protiv Rodića i još šest osoba osumnjičenih za zloupotrebe službenog položaja.

Prema njenim rečima, nadležni tužilac ima rok od 15 dana da odluči da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << li će tražiti dopunu istrage, podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja.

Rodić je uhapšen 27. oktobra 2009. godine pod sumnjom za zloupotrebu

službenog položaja zajedno sa bivšim glavnim i odgovornim urednikom

"Glasa javnosti" Slavoljubom Kačarevićem.

Po jednom zahtevu za sprovođenje istrage Rodić i Kačarević osumnjičeni su da su u svojstvu vlasnika i direktora preduzeća "Manami", 2001. godine, pribavili protivpravnu imovinsku korist i oštetili Komercijalnu banku za oko pola miliona evra.

Po drugom zahtevu za sprovođenje istrage, Rodić je uz Vekomira Joksimivića i Snežanu Jerinić osumnjičen za zloupotrebu položaja tako što su koristeći lažnu dokumentaciju, podigli kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara koji nisu vratili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.