Završena istraga protiv Paravinje

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga protiv Paravinje

ZAGREB - Istražni sudija Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić završio je istragu protiv Dragana Paravinje koji se sumnjiči da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz sela Kričke kod Drniša, kao i za dva slučaja pokušaja silovanja - Antonije Bilić i neimenovane 25-godišnjakinje iz okoline Splita.

U spisima, dostavljenim državnom tužilaštvu koje će odlučiti o daljnjem postupku, nalaze se zapisnici sa saslušanja svih osoba koje su predložili tužilaštvo i familija Bilić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << preko svog pravnog zastupnika Vinka Ljubičića.

Pored zapisnika sa saslušanja oko 20 osoba, tužilaštvu su predati i nalazi veštačenja koji su sprovedeni nad tahografom uzetim iz kamiona kojim se 7. juna, kad je Bilićeva poslednji put viđena, kretao Paravinja, kao i nalaz veštačenja kočionog sistema kamiona.

Mediji ističu da su veštačena dva tahografa, od kojih je jedan bio pogrešan, a drugi se odnosio na vreme koje nije bitno za izvršenje krivičnog dela.

Pravosudnim organima do danas nije dostupan tahograf koji je 7. juna bio instaliran u kamionu. Njega je Paravinja sklonio na nepoznato mesto, što govori o nameri prikrivanja tragova.

Tužilaštvo može da donese odluku o proširenju istrage, a može, što je realnije očekivati, odmah doneti odluku o podizanju optužnice za ubistvo i pokušaj silovanja.

To što Bilićeva do danas nije pronađena ne isključuje osuđujuću presudu, jer praksa potvrđuje da se i do sada nekoliko puta sudilo za ubistvo, a da telo žrtve nikad nije nađeno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.