Zavijeni u crno

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavijeni u crno

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Selo Lipar, na polovini puta između Bačke Topole i Kule, juče je bilo zavijeno u crno. Dve njihove sugrađanke, Dragana Matošević (35) i LJiljana Marjanović (38), radnice u marketu „Roda“ na Paliću, u subotu ujutro poginule su žureći na posao. Iza sebe su ostavile ucveljene porodice.

Plakao je juče Lipar za Draganom i LJiljom. Obe su bile omiljene u selu. Obe su se borile da iskorače iz siromaštva putujući na posao čak na Palić. Živele su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bačkoj Topoli i kobnog dana su s kolegom Zoranom Pejovićem „jugom“, kao i uobičajeno, krenule na posao.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila prekjuče oko 6 sati ujutro na autoputu Beograd - Subotica, u blizini petlje Žednik, poginule su Dragana Matošević (35), LJiljana Marjanović (38), Milena Vasić (30) iz Bačke Topole, sve tri radnice maksimarketa „Roda“ na Paliću, kao i Blaško Kopilović, vlasnik i direktor d. o. o „Zrnko“, predsednik Agrarne stranke Vojvodine i bivši savezni poslanik. U nesreći su povređeni Bela Džavić (67), vlasnik „Stoveta“ iz Starog Žednika, Zoran Pejović (45), Dijana Vojnić-Purčar (24) i vozač „pasata“ K. K. (30).

Prema nezvaničnim informacijama, vozač „pasata“ udario je otpozadi u „jugo“ i gurao ga autoputem, a automobil je od silovitog udarca prešao na suprotnu stranu i sudario se sa „fijatom“, u kojem su bili Džavić i Kopilović. Sve tri putnice u „jugu“, kao i Kopilović u „fijatu“, ostali su mrtvi na licu mesta. Vozač „pasata“ K. K. je prebačen u Opštu bolnicu u Subotici, gde su mu konstatovali povrede lica, leve potkolenice i natkolenice i nalazi se na odeljenju ortopedije, dok je njegova saputnica Dijana Vojnić-Purčar (24) povredila desnu ruku i nalazi se na odeljenju ortopedije.

- Na samo nekoliko kilometara od bačkotopolske „petlje“, u sustizanju, K. K. ih je „pokupio“ „pasatom“ i u silovitom udarcu njihovo vozilo prebacio na suprotnu kolovoznu traku, baš u trenutku kada je nailazio „fijat“, u kojem su bili Džavić i Kopilović. Udar je bio silovit. Sve tri putnice u „jugu“ su ostale mrtve na licu mesta. Kopilović je isto poginuo na licu mesta, a vozač Džavić završio je u bolnici sa teškim telesnim povredama opasnim po život - ispričao je jedan od meštana Lipara.

Milena Vasić biće sahranjena danas u rodnoj Crvenki, a Blaško Kopilović sutra u Subotici. Policija i istražni sudija se još nisu oglasili u vezi sa nesrećom.

Na jučerašnjoj sahrani u Liparu, ali i među komšijama nastradalih u Bačkoj Topoli spekulisalo se da je vozač „pasata“ kriv za nesreću jer je vozio velikom brzinom. On je, navodno, bio premoren prethodnom noćnom svirkom i moguće je da je tokom vožnje zaspao za volanom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.