Zatvorski čuvar ubio dilera

Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorski čuvar ubio dilera

SREMSKA MITROVICA - Goran Mesaroš (33), čuvar u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, preksinoć oko 19 sati, u blizini mitrovačke kasarne, nakon svađe hicima iz pištolja ubio je Stevana Kočića (29). Mesaroš je zatim pucao sebi u stomak i teško se povredio.

Kako „Blic" saznaje, Mesaroš i Kočiću su se pre zločina sastali u dogovoreno vreme na poljani, blizu kasarne '’Boško Palkovljević Pinki’’. Mesaroš je u trebalo da Kočiću da novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za drogu, koju je od njega uzimao prethodnih meseci. Kako pretpostavlja policija, Mesaroš nije doneo sav novac Kočiću, zbog čega je počela svađa. U jednom trenutku zatvorski čuvar izvadio je pištolj i pucao u Kočića. Kada je video da momak koji ga je snabdevao drogom mrtav, Mesaroš je pokušao i da sebi oduzme život.

Policiju je o pucnjavi obavestio čuvar obližnje kasarne. Po dolasku na mesto zločina, patrola je zatekla mrtvog Kočića i teško povređenog Mesaroša. Njega je u besvesnom stanju ekipa Hitne pomoći prevezla u bolnicu, gde je operisan.

- Goran Mesaroš primljen je na naše odeljenje u besvesnom stanju sa ulaznom ranom u gornjem delu stomaka i izlaznom pored kičmenog stuba. Odmah po prijemu upućen je na operaciju, jer se sumnjalo na povredu jetre. Nakon prve operacije pacijent se vratio iz šoka i dao izjavu policiji. Međutim, nešto kasnije iste noći je prokrvario i ponovo je operisan. Trenutno je na aparatima i stanje mu je kritično - izjavila je dr Mirjana Kendrišić, načelnik službe anesteziologije i reanimacije.

Roditelji Gorana Mesaroša, Mika i Slavka, u šoku posle ovog zločina, nisu bili u stanju da kažu bilo šta o svom sinu. Jedino što su rekli je da ne znaju šta se tačno dogodilo na poljani i da „strahuju za život sina smeštenog na Odeljenju intenzivne nege".

Njihove komšije, koje su želele da ostanu anonimne, kažu za '’Blic’’ da je Goran Mesaroš od Stevana Kočića kupovao drogu i dugovao mu je novac.

- Zbog nagomilanih dugova Kočić je stalno pretio Mesarošu - kažu susedi porodice Mesaroš.

Oni navode da je Stevan Kočić u gradu bio poznat po uterivanju duga pesnicama pa pretpostavljaju da je zbog maltretiranja Gorana najpre pucao u njega, a zatim i u sebe.

Stevan Kočić je u Sremskoj Mitrovici bio poznat kao Koča ili Uške, izvesno vreme radio je kao izbacivač u diskotekama. Trenirao je i kik-boks, a policiji je poznat policiji zbog tuča, nasilničkog ponašanja, ali i prodaje droge. Živeo je sa nezaposlenom suprugom i dvoje male dece.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.