Zatvor spreman za Kalinića

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor spreman za Kalinića

SOMBOR - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija spremna je da primi bivšeg pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića, po njegovoj ekstradiciji iz Hrvatske u Srbiju, izjavio je direktor te uprave Milan Obradović.

"Ja ne znam kada će Kalinić biti izručen Srbiji, ali što se nas tiče, on može da stigne i ovog trenutka", rekao je Obradović novinarima prilikom obilaska slikarske kolonije u somborskom zatvoru. On nije želeo da kaže u koji će zatvor Kalinić biti smešten, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da u svakom slučaju on neće imati priliku da se sreće sa drugim osuđenim pripadnicima zemunskog klana.

Obradović je napomenuo da će Uprava obezbediti potrebne mere bezbednosti, u saradnji sa policijom i žandarmerijom, ukoliko Kalinić bude tražio da mu se ponovi suđenje, kazao je Obradović, pošto će Kalinić morati da bude privođen iz pritvora u sud.

Kalinić je osuđen u odsustvu na 40 godina zatvora, zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, kao i za više ubistava i otmica, u procesu protiv zemunskog klana. Hrvatska je nedavno odobrila njegovo izručenje Srbiji, pošto je pre više meseci uhapšen u toj državi, nakon više od sedam godina skrivanja i bekstva od ruke pravde.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.