Zašto je sve više poginulih u saobraćajnim nesrećama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je sve više poginulih u saobraćajnim nesrećama?

Crni vikend na srpskim putevima. U saobraćajnim nesrećama život je izgubilo devetoro ljudi, a povrđeno je čak stotinu.

Policija apeluje na vozače na poštuju propise i da na put kreću odmorni. Kiša koja danas pada u većini krajeva, dodatno otežava saobraćaj.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u blizini Pljevalja , kada je autobus nikšićkog prevoznika sleteo sa puta, nakon što se prethodno sudario sa putničkim vozilom, povređena je 41 osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kojih su polovina državljani Srbije. Dvoje je teže povređeno, i oni su prevezeni u bolnice u Užicu i u Podgorici. Autobus je bio na liniji Nikšić – Vrbas, a srećom, niko od putnika nije životno ugrožen. Ni na srpskim putevima situacija proteklog vikenda nije bila bolja – devet osoba je izgubilo život, a čak stotinu ljudi je povređeno.

“Prve analize pokazuju da su najčešći uticajni faktori ovih saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, a simptomatično je i da veliki broj učesnika nije koristio sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine, da koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu i da na put kreću isključivo ukoliko su odmorni i da prave pauzu na svaka dva sata izjavio je za RTV Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Nervozu podiže i gužva na granicama, koja je za ovaj period ipak uobičajena. Nakon kolapsa na graničnim prelazima poslednjeg vikenda jula, danas je slika malo drugačija. Na većini prelaza čeka sa oko 30 minuta, a jedino duže zadržavanje je na Gradini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.