„Zašto Trajković sanja mrtve krave?“

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zašto Trajković sanja mrtve krave?“

BEOGRAD - Kako se Nebojša Trajković, kojeg je, prema optužnici, 2. decembra 2007. godine dok je bio na dužnosti na „Marakani“ na utakmici između FK Crvena zvezda i FK Hajduk iz Kule, pokušao da ubije navijač Uroš Mišić, juče nije pojavio u sudnici Okružnog suda, pregledanje video-zapisa događaja u kojem je nekadašnji žandarm povređen odloženo je za 6. novembar.

Advokatski pripravnik juče je obavestio predsedavajućeg sudiju Velimira Lazovića da se Trajković nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << „na rehabilitaciji“.

Na jučerašnjem pretresu dvojica Mišićevih branilaca, advokati Borivoje Borović i Jugoslav Tintor, imali su dodatna brojna pitanja za sudske veštake Dušana Dunjića, specijalistu sudske medicine, i Aleksandra Jovanovića, neuropsihijatra, koji su veštačili povrede Trajkovića, kao i za Branka Mandića i Anu Najman, neuropsihijatra i psihologa koji su analizirali Mišića.

Dunjić i Jovanović su rekli da prilikom veštačenja nisu koristili medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na ranije Trajkovićeve povrede zadobijene u detinjstvu, u Medveđi 1988. godine, kao i tokom ratova u Bosni i na Kosovu.

Dunjić je potvrdio i da „neurohirurškim pregledom nisu ustanovljene traumatske promene glave, mozga, grudnog koša, abdomena i kičmenog stuba“ kod Trajkovića, te da je sam rekao da nije gubio svest. Činjenica da je oštećeni kasnije, ostvarujući pravo na invalidsku penziju, rekao da jeste gubio svest, Dunjiću nije od značaja, jer lekari kod Trajkovića jesu konstatovali posttraumatski sindrom.

Jovanović je rekao da su lekari na VMA konstatovali „akutni posttraumatski stresni poremećaj“ koji je vezan za događaj sa „Marakane“, a ne za ratne okolnosti.

Kada ga je Borović pitao kako tumači da Trajković, kako je sam to naveo jednom prilikom, sanja mrtve krave, Jovanović je rekao da ne može da odgovori.

- Ti snovi nisu tipični ni za posttraumatski stresni poremećaj ratne geneze niti su tipični za PTSP uzrokovan događajem od 2. decembra 2007. godine - rekao je Jovanović.

Mandić je rekao da Mišić tokom svog života nije ispoljio sklonost ka asocijalnom i kriminalnom ponašanju i da se još nalazi u periodu adolescencije. U tom periodu kod mladih osoba još uvek nije završen period razvoja, kazao je Mandić.

Sud je juče ponovo odbio da Mišiću pritvor zameni drugom merom, poput nedavno uvedenih: kućnim pritvorom ili elektronskim praćenjem.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.