Zaplenjeno 70 kilograma marihuane

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 70 kilograma marihuane

PODGORICA - Hrvatska policija uhapsila je deset osoba osumnjičenih da su u proteklih nekoliko meseci iz Crne Gore, preko BiH, u Hrvatsku prokrijumčarile više od 800 kilograma marihuane. Podgorički mediji prenose da je hrvatska policija samo u akciji „Vinil“ zaplenila 70 kilograma marihuane i podnela krivične prijave protiv 18 osoba. Uprava policije Crne Gore saopštila je da crnogorska policija nije učestvovala u akciji „Vinil“.

Hrvatska policija saopštila je da se sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je reč o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi koja je od aprila ove godine uspela da do Dubrovnika, Splita i Zagreba prokrijumčari gotovo tonu marihuane. Sumnja se da su članovi grupe marihuanu kupovali u Crnoj Gori i da su je potom preko BiH prebacivali na hrvatsko narko-tržište.

Marihuanu, u paketima od po 20-30 kilograma, najčešće su krijumčarili tako što su hrvatsku granicu prelazili ilegalnim putevima, mada su znatne količine prenosili u automobilima i autobusima, objavila je policija u Zagrebu. U saopštenju se dodaje da je ova grupa krijumčara koristila pet automobila i jedan autobus sa specijalno napravljenim bunkerima.

Policija veruje da se najveći deo marihuane, koja se prodaje na tržištu Balkana i zemalja zapadne Evrope, proizvodi u brdima na severu Albanije. Popularna „albanka“ krijumčarskim rutama se prebacuje do Kosova, centralne Srbije i Crne Gore, a potom dalje do drugih zemalja. Prema saznanjima policije, jedan veliki krijumčarski krak ide od Skadra do granice, u blizini prelaza Božaj. Krijumčari marihuane koriste i Skadarsko jezero, preko koga u zetska sela stižu tovari droge, koji se potom švercuju do mesta Tuzi kod Podgorice, koje važi za glavni dilerski centar.

Odatle se droga upućuje na dalju prodaju. Pošiljke marihuane obično se prebacuju preko graničnog prelaza Vilusi i Vraćenovići, a onda preko BiH dalje u Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje Evrope.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.