Zaplenjene zlatne poluge kod Preševa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2011, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjene zlatne poluge kod Preševa

BEOGRAD -

Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja 1514 grama zlata čija je vrednost procenjena na oko 45.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Ministarstva finansija.

Dve zlatne poluge težine 1260 grama i 254 grama zlatnog nakita bilo je sakriveno u specijalno napravljenom bunkeru u delu između traverzne i zadnjeg branika automobila makedonskih registarskih oznaka.

Pored ove "napunjene", otkrivene su još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri prazne specijalno napravljene pregrade u delu iza kuke za vuču očigledno namenjene krijumčarenju.

Makedonski državljanin A. A., koji je rekao da osim ličnih stvari nema ništa da prijavi za carinu, nakon otkrivanja prekršaja izjavio je da su mu roditelji dali auto koji je trebalo da odveze do Skoplja i da nije znao šta je sakriveno u njemu.

Zlato, kao i vozilo u kome je krijumčareno, zadržani su do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Pre samo dva dana na graničnom prelazu Gradina sprečeno je krijumčarenje više od 3,5 kilograma zlata.

Carinici su pokušaj krijumčarenja zlata sprečili razmenom obaveštajnih informacija, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.