Izvor: Glas javnosti, 18.Sep.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapečaćena kuća Darka Ercega

BEOGRAD - Radnici Direkcije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom zapečatili su kuću Darka Ercega, optuženog za trgovinu narkoticima, u Nerodimskoj ulici broj 2 u beogradskom naselju Zvezdara. Izvršitelji su juče ujutru uz asistenciju policije ušli u kuću od 104 kvadrata, čije je privremeno oduzimanje 30. jula naložio Specijalni sud na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Optuženi na tom suđenju nije uspeo da dokaže da je kuću kupio od legalno zarađenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novca. Sudiju je pokušao da ubedi da je novac dao njegov otac, ali za to nije pružio nijedan dokaz. Pravdao se da za tako nešto nije imao dovoljno vremena.

Međutim, sudija Vladimir Vučinić rekao je da je sud odluku doneo na osnovu dokaza iz kojih nesumnjivo proizilazi da je Darko Erceg isključivi i jedini vlasnik kuće. Obrazlažući zahtev za privremeno oduzimanje imovine Ercegu, zamenik tužioca za organizovani kriminal Dimitrije Popić rekao je da je kuća vredna oko 100.000 evra kupljena po ugovoru o kupoprodaji od 1. juna 2006. godine. Uvidom u dokumentaciju nadležnih institucija utvrđeno je da Erceg nije imao nikakvih prihoda od dolaska u Srbiju i da zbog nesrazmere sa imovinom koju poseduje postoji sumnja da je ona stečena krivičnim delima.

Erceg, koji je optužen za šverc i prodaju droge kao i rasturanje droge u Švedskoj i Danskoj, osporio je navode Specijalnog tužilaštva, rekavši da kuća na Zvezdari nema nikakve veze sa krivičnim delima za koja je optužen.

Darko Erceg je uhapšen 17. marta 2007. godine u kući na Zvezdari, a prilikom hapšenja privremeno su mu oduzeti BMNJ, „audi“ i „ mercedes“, za koje će Specijalno tužilaštvo podneti zahtev za trajno oduzimanje. Prilikom hapšenja, policija je kod njega našla oko 27 kilograma heroina i oko dva i po kilograma kokaina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.