Zapalio se Lastin autobus

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio se "Lastin" autobus

Prijepolje -- "Lastin" autobus, koji je saobraćao na relaciji Beograd- Ulcinj, zapalio se noćas u mestu Zavinograđe kod Prijepolja. Prema prvim informacijama nema povređenih.

Požar se dogodio oko tri sata i u toku je uviđaj o uzrocima i posledicama.

Od ukupno 53 putnika 33 su nastavila put ka Crnoj Gori drugim "Lastinim" autobusom, koji je stigao nakon 15 minuta, a sav prtljag koji je bio u boksovima takođe je spasen od požara i nije oštećen, dok je deo ručnog prtljaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je ostao u autobusu izgoreo.

Vlasnici uništenog prtljaga, njih 11, ostali su da daju izjave policiji zbog nadoknade štete, a zatim su i oni nastavili put ka Crnoj Gori, takođe "Lastinim" autobusom, a samo njih devetoro se vratilo u Beograd jer su im putne isprave izgorele.

Autobus koji je potpuno izgoreo u požaru bio je marke "Temsa Safari" i star samo dve i po godine, a redovno je održavan i "tek je izašao iz garantnog roka".

Vlasnici uništenog prtljaga, njih 11, ostali su da daju izjave policiji zbog nadoknade štete, a zatim su i oni nastavili put ka Crnoj Gori, takođe "Lastinim" autobusom.

Autobus je iz Beograda krenuo u nedelju u 21.30 časova i zapalio se iz za sada nepoznatih razloga, a zahvaljujući brzoj i spretnoj reakciji vozača, niko od putnika nije nastradao niti je zadobio povrede. Na mesto požara odmah su stigla vozila hitne pomoći, saobraćajne policije i vatrogasne službe, kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.