Zapalio kiosk da bi postao vođa navijača

Izvor: Press, 13.Jul.2010, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio kiosk da bi postao vođa navijača

Kiosk „Goranac" u Somboru zapalio je maloletni S. Đ. iz Sombora, a istragom je utvrđeno da je to učinio da bi postao vođa jedne navijačke grupe! Kiosk je zapaljen 16. maja, a policija je protiv sedamnaestogodišnjeg S. Đ. Višem tužilaštvu u Somboru podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti
Osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju somborske policije, kamenom kockom razbio staklo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iznad prodajnog pulta, iza metalne rešetke trafike SZR „Goranac", i kroz otvor polio unutrašnjost benzinom i zapalio.
Samet Garipi, vlasnik kioska, kaže da mu je drago da je policija otkrila počinioca i dodaje da mu je žao što je u pitanju maloletnik.
- Možda je i on kupovao kokice kod mene i kada se sretnemo na suđenju pitaću ga šta mu je to trebalo. Polako saniramo štetu, radimo i dalje i ja se u svom Somboru osećam sigurno - rekao je Garipi.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je maloletni S. Đ. priznao da je zapalio kiosk da bi postao vođa navijačke grupe Vojvode Fudbalskog kluba „Radnički" iz Sombora.
- Pripadnici Policijske uprave Sombor rasvetlili su paljenje kioska „Goranac" u Somboru, koji je u vlasništvu porodice Garipi. Osnovano se sumnja da je ovo krivično delo izvršio maloletni S. Đ. iz Sombora, koji je, po sopstvenom priznanju, to učinio kako bi postao vođa navijačke grupe Vojvode - izjavio je Dačić, i osudio ovakva dela jer ona narušavaju međunacionalne odnose.
Izjavom ministra Dačića zatečena je uprava FK „Radnički". Oni su istakli da su se navijači ovog kluba organizovali tek ove godine, jer je klub ostvario istorijski rezultat plasmanom u Prvu ligu Srbije, u kojoj će se takmičiti u sezoni 2010/11.
- Ne želimo da se ovakvi navijači vezuju za ime Radničkog, koji postoji već 40 godina, a naši navijači su dečaci i ima ih oko 300-400 i nikada nisu pravili probleme. Tek proletos su počeli organizovano da nas prate, ali bez ikakvih propratnih incidenata - kažu u upravi Radničkog, i dodaju da se ograđuju od navijača koji prave izgrede.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.