Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalila sopstveni stan posle pretnji

BEOGRAD - Snežana K. (52) uhapšena je zbog sumnje da je 21. januara podmetnula požar u svom stanu u Bulevaru despota Stefana 68b u Beogradu.

U požaru su oštećena još tri stana iznad njenog, dok je oko desetak natopljeno vodom.

Iako je od izbijanja požara prošlo šest dana, tragovi vatrene stihije i dalje su vidljivi. Još na samom ulasku u zgradu širi se neprijatan miris zgarišta.

Radivoj Vragolić, predsednik kućnog saveta stanara, kaže da je Snežana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << K. uhapšena u ponedeljak u Sarajevskoj ulici.

- Otišla je kod brata, međutim, on ju je prijavio policiji i ubrzo se našla iza rešetaka. Snežana je dan ranije dolazila u zgradu. Ostavila je neku kesu u stanu. Pitala je komšinicu da li je još neki stan u zgradi izgoreo, a potom se okrenula i otišla. Policija je odmah došla na lice mesta, ali je nisu pronašli - rekao je Vragolić.

On je rekao da je čim je izbio požar komšinica sa desetog sprata zatekla Snežanu kod lifta na osmom spratu i rekla joj: "Snežana, gori ti nešto u stanu".

- Međutim, Snežana je samo odmahnula rukom i otišla. Dim je počeo da kulja, a vatra je ubrzo zahvatila ceo stan, kao i stanove iznad. Gorele su im roletne, klime, štokovi na vratima - priča Vragolić.

Komšinica sa devetog sprata kaže da je Snežana i ranije pretila da će da zapali stan, kao i da su policajci dolazili, međutim, nisu mogli ništa da preduzmu.

- I lekari su nekoliko puta dolazili da je vode u bolnicu, ali je nikada nisu zatekli u stanu. Bežala je od njih. Čula sam kako kući dolazi tek u ranim jutarnjim satima. Jednom mi je zvonila na vrata i pitala me mogu li da joj pozajmim 500 dinara. Ma, nije imala ni šta da jede - priča komšinica.

Ona je dodala da je Snežana bila vrstan muzičar, ali da se nije udavala niti ima decu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.