Izvor: Blic, 01.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarm ubio mladića iz pištolja

Žandarm ubio mladića iz pištolja

NOVI SAD - Zdravko Negovanović (23) iz Čeneja ubijen u noći između srede i četvrtka na parkingu ispred lokala RST, u novosadskom naselju Liman 3. Nezvanično saznajemo da je u Negovanovića smrtonosni hitac iz pištolja ispalio I.V. (38), pripadnik Žandarmerije, koji je uhapšen.

Istražni sudija Svetimir Popović izjavio je da je na mestu zločina policija pronašla čauru od metka.

Negovanović je veče uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistva sa još dvojicom prijatelja došao u RST, gde je nastupala grupa 'Kerber'. Prema onome što smo saznali u lokalu, veče je bilo uobičajeno, a Zdravko je sa svojim društvom sedeo za stolom i zabavljao se.

Oko jedan sat posle ponoći Zdravko je krenuo da potraži jednog od prijatelja koji je izašao iz kluba. Kada su Negovanovićevi prijatelji primetili da ga dugo nema, izašli su iz lokala i pronašli ga na mračnom delu parkinga, sa ranom na glavi. Mladić je ležao iza parkiranog kamiona, a drugovi su ga preneli do ulice na svetlo. Odmah su obavestili Hitnu pomoć i policiju, ali Negovanoviću nije bilo spasa.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog za kojeg se ispostavilo da je bivši policajac, a sada pripadnik novosadske Žandarmerije. On je pre samo nekoliko dana, navodno suspendovan upravo zbog problematičnog ponašanja.

Kako 'Blic' saznaje, Zdravko je izgleda ubijen 'greškom', jer ga je osumnjičeni zamenio s mladićem s kojim se te večeri posvađao. U RST-u tvrde da sporne večeri u klubu bilo nikakvog incidenta, ali ne isključuju mogućnost da je osumnjičeni te večeri došao sa nekim u konflikt.

A.L. Nikad u lošem društvu

Porodica Negovanović, poreklom iz Sarajeva, živi na Čeneju. Zdravkovi roditelji imaju i mlađeg sina. Oni koji su poznavali Zdravka kažu da je bio izuzetno pristojan mladić koji nikad nije imao problema sa zakonom niti se kretao u lošem društvu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.