Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandar pretukao porodicu

Leskovac -- Pripadnik Žandarmerije Goran Strahinjić upao je u porodičnu kuću Petkovića u leskovačkom naselju Gornje Stopanje.

Strahinjić je sinoć pretukao Nenada Petkovića i njegovog maloletnog sina. Strahinjić je počeo da tuče Petkovića čim je ovaj otvorio vrata. Kada je oborio Nenada, udario je njegovog 16-godišnjeg sina Igora, kome je polomio zub.

"On je mene udarao, ja sam pao, iza mene je bio sin i njega je udario, izašao je i pobegao", kaže Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Petković. Bili su to školovani udarci, tvrde komšije koje su videle ceo događaj, kao i majka Nada Petković: "Ja sam jedva vratila sina unutra da mu ukažem pomoć. Kad sam izašla napolje, rekla sam Nenadu da je sinu polomljen zub. Onda je Nenad uzeo letvu i polomio mu stakla na kolima. Nenad je tražio telefon da pozove miliciju, na šta je ovaj odgovorio - za tebe sam ja milicija."

Pretučeni Nenad i njegov sin Igor kažu da se incident desio zbog Strahinjićevog nezadovoljstva odbornikom leskovačke skupštine opštine Predragom Petkovićem, koji je Nenadov brat. Nekoliko sati pre tuče, na proslavi povodom ispraćaja u vojsku, Goran Strahinjić prišao je Nenadu i opsovao Predragu majku kriveći ga što za njegovu ulicu nije stigla kanalizacija. Nakon toga, Strahinjić je upao u kuću Petkovića i pretukao ih. Petkovići su prijavili slučaj policiji, a medicinsku dokumentaciju pripremaju za sud, prenosi dopisnik B92 Bratislava Ilića.

Načelnik SUP Leskovac Nenad Stojković potvrdio je agenciji Beta da je protiv Strahinjića pokrenuta prijava zbog remećenja javnog reda i mira, i da su o tome obavešteni predstavnici žandarmerije u Nišu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.