Izvor: B92, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev da se transkripti objave

Beograd -- Snimci i transkripti razgovora Dejana Milenkovića i advokata Biljane Kajganić ponovo su predmet kontroverze, saznaje Insajder.

Naime, ti transkripti dostavljeni su sudiji Marku Kljajeviću onog trenutka kada je Milenković uhapšen. Narednih dana očekuje se da predsednik sudskog veća Nata Mesarević odluči da li će prihvatiti zahtev advokata porodice Đinđic da se transkripti razgovora obelodane.

Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić podržao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj predlog uz napomenu da transkripte nije video, a Nata Mesarević je konstatovala da sud ne raspolaže transkriptima.

Insajder, međutim, saznaje da su audio-snimci zajedno s transkrptima dostavljeni Marku Kljajeviću, te da bi sud zato morao da ih ima. Milenković je, naime, prema saznanjima Insajdera, prisluškivan po rešenju koje je potpisao tadašnji istražni sudija Okružnog suda Dragan Lazarević.

Kada je Milenković uhapšen, istražni sudija je predao paket cd-romova sa snimcima i transkriptima svih njegovih telefonskih razgovora tadašnjem predsedniku sudskog veća Marku Kljajeviću i poseduje dostavnicu da su audio-snimci sa transkriptima uručeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.