Žagubica: Dečak poginuo, pijani trener u pritvoru (FOTO + VIDEO)

Izvor: S media, 08.Jul.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žagubica: Dečak poginuo, pijani trener u pritvoru (FOTO + VIDEO)

Dečak A.P., član Karate kluba "Japan-Beograd", poginuo kod Žagubice, kada se prevrnula traktorska prikolica u kojoj se mališan prevozio sa drugarima. Povredjeni, četrnaest dečaka i devojčica (trenerova ćerka), u dobrom su stanju. Daliboru Topiću, vozaču traktora i treneru dece, alkotestom utvrđeno 0,99 promila alkohola u krvi. - Zadržan u pritvoru - kaže za S media portal Jasmina Tišma iz PU Požarevac.

Kod Žagubice, oko 20:35 sati sinoć dogodila se saobraćajna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nezgoda.

Niš: Poginuo traktorista

Niš: Poginuo traktorista

Info-telefon za vlasnike poljoprivredne mehanizacije

- Jedan dečak, član Karate kluba „Beograd“ poginuo je, četiri lica zadobila su teške telesne povrede, dok je 11 lica lakše povređeno - kaže za S media portal Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave u Požarevcu.

- Do saobraćajne nezgode je došlo tako što je Dalibor T.(1972), koji je upravljao traktorom, krenuo nizbrdo, onda je došlo do ubrzanja traktora, a nakon toga i do otkačinjanja i prevrtanja prikolice - objašnjava Tišma za naš portal.

Ona dodaje da je policija odredila zadržavanje vozaču traktora u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

- Inače, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je Dalibor T. imao u organizmu 0,99 promila alkohola - kaže Tišma iz PU Požarevac.

Kako javljaju mediji, radi se o Daliboru Topiću, koji je i trener dece koja su se vozila u traktoru.

Profesor Dalibor Topić je osnivač i sensei KK "Japan", majstor karatea 6. dan. "Blic" izveštava da je među povređenom decom i Topićeva ćerka.

Topić je oženjen i otac dve devojčice.

(foto:fejsbuk)

Jedna dečak teško povređen

- Na Institut "Majka i dete" u Beogradu primljeno je dvoje dece - kaže za S media portal pomoćnik direktora beogradskog Instituta za majku i dete dr Radoje Simić.

- Dečak od devet godina dovežen je kolima Hitne pomoći. On ima veoma tešku povredu desne ruke. Povređena su meka tkiva, nervi i kosti na mnogo mesta. Kolege su se noćas borile, a i sada nastavljamo borbu u cilju da sačuvamo njegovu ruku. Inače, ostali vitalni znaci su dobro - kaže dečiji hirurg dr Radoje Simić.

Prema njegovim rečima, drugi dečak od deset godina zadobio je nagnječenje glave i tela prilikom pada i jednu manju ranu na čelu koja je ušivena.

- Njega su roditelji doveli da ga ispitamo na Insitutu - dodao je Simić.

Mrkonjić: Velika tragedija, Okanović: Potrebno regulativa za prevoz dece

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić apelovao je da vozači u Srbiji budu oprezniji u saobraćaju i najavio pojačane kontrole. Povodom nesreće, Mrkonjić je rekao da je to velika tragedija, istakavši da deca ne smeju da se voze na prikolici traktora.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da se hitno moraju regulisati svi oblici organizovanog prevoza dece.

- Međutim, unapred se ništa ne sme pretpostavljati, jer je moguće da je uzrok nesreće tehnička neispravnost prikolice ili veza prikolice i traktora. Opširnije pročitajte OVDE



Povređeni u dobrom stanju


Ostali povređeni, trinaest dečaka i jedna devojčica, koji su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi nalaze se u dobrom opštem stanju, rekli su u toj ustanovi.

Direktorka Zdravstvenog centra Zorica Stojiljković kazala je da je roditeljima povredjene dece dozvoljeno da budu sa njima.

U saopštenju opštine Žagubica, navedeno je da je Opštinsko veće te opštine na današnjoj vanrednoj sednici donelo i odluku da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.



Ona je dodala da su povređena deca starosti od 10 do 15 godina.


(S media, Ag., foto: KK Japan)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.