Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagađivači da očiste reke

Kuršumlija -- Zagađivačima reka Toplica i Banjska biće naloženo da očiste rečna korita, kažu u nadležnoj inspekciji.

Šefica Odseka za ribarstvo u Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine Vesna Mitrović danas je u Kuršumliji rekla da je, iako se još čekaju kompletni rezultati analize uzoraka vode, jasno da se Toplica zagađuje. Mitrovićeva i načelnica Odeljenja za zaštitu životne sredine Slavica Lekić obišle su danas ušće reke Banjske u Toplicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lekićeva je ponovila da su potencijalnim zagađivačima u Kuršumliji uručena rešenja o privremenoj obustavi tehnološkog procesa.

"Preduzeću Kopaonik i hladnjači Frigonais zabranjen je tehnološki proceš i ispuštanje otpadnih voda sve dok ne pribave potrebne ekološke dozvole", rekla je Slavica Lekić.

U zgradi Opštine Kuršumlija danas je održan i zatvoreni sastanak predstavnika lokalne samouprave, nadležnih inspekcija i potencijalnih zagađivača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.