Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za smrt male Katarine, Mališa optužuje njenu majku

Za smrt male Katarine, Mališa optužuje njenu majku Anu

Mališa Jeftović (31), optužen za svirepo ubistvo trogodišnje Katarine Janković 16. jula prošle godine u Zvezdarskoj šumi, rekao je juče sudijama Okružnog suda da nije ubio devojčicu, a za monstruozni zločin optužio svoju devojku i Katarininu majku Anu Filipović (26).

Jeftović je juče tvrdio da je Ana Filipović 'narkomanka koja je zlostavljala ćerku'.

- Volim decu jer imam sina i ćerku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz vanbračne zajednice. Anu sam upoznao deset meseci pre Kajine smrti. Bila je nenormalna. Nekoliko puta je brutalno pretukla dete na moje oči. Jednom ju je tukla jer je Kaja rekla da hoće da ide kod mama Dare, koja joj je zapravo baka. Ana je poludela što Kaja baku zove mama - počeo je da se brani Mališa Jeftović.

On je ispričao da je bio svedok kada je Ana Filipović na rođendanu njegovog druga stavila upaljenu cigaretu u usta male Katarine.

- Kaja je imala opekotine jezika i unutrašnje strane obraza. Ja sam joj vodom isprao rane. Prilikom jedne šetnje Zvezdarom dete se umokrilo, a Ana je počela da je briše vlažnim maramicama. Video sam tada da je uštinula dete za vaginu. Umela je da bez ikakvog razloga istuče dete, koje joj je plačući govorilo: 'Nemoj da me tučeš, mamice'. Zaticao sam često Kaju uplakanu u njihovom stanu, koja mi je jednom prilikom rekla: 'Čika Mališa, mene niko ne voli' - tvrdio je Jeftović.

Jeftović je rekao da je nedelju dana pred smrt male Katarine primetio na njoj modrice, a da mu je Ana rekla kako je dete navodno palo u tramvaju. On je kazao da je dan pred smrt deteta odlazio sa Anom i Katarinom u Dom zdravlja na Zvezdari kod ušnog lekara koji joj je prepisao penicilin zbog oboljenja ušiju.

- Na dan kada je umrla ponovo smo bili kod lekara da Kaja primi injekciju. Otišli smo u Zvezdarsku šumu da bismo ručali u jednom restoranu. Međutim, imao sam neke obaveze, pa sam ih nakratko napustio. To je bila moja fatalna greška. Kada sam se vratio, zatekao sam u šumi Anu kako gazi Katarinu. Kaja je ležala potrbuške, a Ana ju je udarala nogom po leđima. Dete je puštalo neartikulisane zvuke. Onda se, kako sam mislio, uspavala. Odneli smo je kući, a Ana je stavila u krevetac. Rekla je: 'Mirna sam samo kada mali skot spava'. Zatim sam čuo jauk iz dečije sobe. Na podu su bile Ana i Kaja. Ana mi je rekla da je Kaja verovatno doživela penicilinski šok i da je pala iz kreveca. Odvezli smo je u bolnicu, gde su nam ubrzo rekli da je umrla. Sutradan sam otišao sa Anom do firme u kojoj je radila da bi uzela 80.000 dinara za Kajinu sahranu. Tada mi je rekla: 'Izgleda da sam je sjebala kad sam je gazila' - završio je Jeftović svoju verziju ubistva male Katarine.

Ana Filipović, koja je optužena da je pomogla Jeftoviću da ubije njenu ćerku, izneće odbranu danas. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.