Za četiri ubistva 112 godina robije

Izvor: Blic, 12.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za četiri ubistva 112 godina robije

BEOGRAD - Olivera Krsmanić (24), Ana Filipović (29) i Magdalena Balać (24) su tri od 230 žena koje se nalaze unutar zatvorskih zidina u Srbiji. Za razliku od preostalih zatvorenica koje će dug pravdi vraćati manje od dve decenije, njih tri su za jezive zločine koje su počinile dobile najstrože kazne.



Ako je merilo visina kazne, najmonstruozniji zločinac je Olivera Krsmanić iz Prnjavora kod Šapca, koja je osuđena na 40 godina zatvora. Pre dve godine ubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je taksistu Nezira Šišića iz Borče da ne bi platila račun od 597 dinara. Premišljala se, doduše, da li da plati ili da likvidira čoveka, a onda mu pucala u potiljak. Posle zločina prešla je sa zadnjeg sedišta na mesto suvozača i nogama izgurala Šišićevo telo iz automobila. Sa prijateljem Slobodanom Jordanovim zapalila je „mercedes". Jordanov je zatim ubio radnika na pumpi Zorana Radovića, pa su se u Beograd vratili međugradskim autobusom. Pri hapšenju Jordanov je ranio policajca, ali je na suđenju dobio duplo manju kaznu od Krsmanićeve.

Ana Filipović (29) iz Beograda je sa ljubavnikom Mališom Jeftovićem učestvovala u monstruoznom ubistvu trogodišnje kćerke Katarine Janković. Zbog kazne od 37 godina, trenutno je druga na listi najteže osuđenih žena u Srbiji. Sudija Siniša Sofrenović je obrazložio kaznu time da je dete trpelo svirepo maltretiranje, da je imalo više od 50 teških povreda po telu, a da su povrede nanete rukama, nogama i polnim organom.

Krsmanićeva i Filipovićeva danas su u Okružnom zatvoru u Beogradu, čekaju da Vrhovni sud odluči po njihovim žalbama na presude.

- Obe se u pritvoru ponašaju korektno. Nemaju prohteve, neprimetne su. Ne sukobljavaju se sa cimerkama. Krsmanićeva je pred suđenje tražila da bude u samici, zbog pripreme odbrane, što joj je omogućeno - kaže sagovornik „Blica" iz Ministarstva pravde.

Za razliku od njih dve koje čekaju odluku na žalbu i premeštanje u zatvor u Požarevcu, Magdalena Balać, državljanka BiH, još izmiče pravdi. Pre nekoliko dana osuđena je na 35 godina zatvora zbog ubistva Bratislava Manojlovića (42) i njegove supruge Gorice Stanković (40) iz Aleksinca. Hladnokrvno je ušla u njihov dom, pucala i ubila Manojlovića, a njegovoj supruzi nanela smrtonosne povrede. Zločin je izvršila iz koristoljublja i pobegla u rodnu BiH. Po poternici Srbije uhapšena je u Šamcu 30. januara ove godine, ali je puštena kada je utvrđeno da je državljanka BiH, jer pravosuđe ove zemlje ne izručuje svoje građane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.