Za bezbedniji Kopaonik

Izvor: Politika, 16.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bezbedniji Kopaonik

Kopaonik – Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije u pratnji Milorada Veljovića, direktora policije, posetio je juče turistički centar na Kopaoniku. Oni su najpre obišli prostorije dobijene od JP „Skijališta Srbije” u kojima će ubuduće biti smešteni pripadnici policijske ispostave na ovoj planini. Ministar Dačić je ovom prilikom Časlavu Đuroviću, komandiru pomenute ispostave predao na korišćenje terensko vozilo „nisan” i kompjuter, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srđanu Grekuloviću, zameniku komandanta Žandarmerije dvoje motornih sanki. Sanke će posebno koristiti pripadnicima gorske službe Žandarmerije koja će dežurati na Kopaoniku.

Sva pomenuta oprema je donacija JP „Skijališta Srbije” na čemu je ministar posebno zahvalio.

– Policija Srbije treba da bude tamo gde se okuplja veliki broj ljudi kao što je ovaj turistički centar. Takva mesta posebno su pogodna i za razne sabotaže i terorističke akcije i zato policija sa opštinom Raška, javnim preduzećima i hotelima mora posebnu brigu posvetiti bezbednosti domaćih i inostranih turista. Zbog toga će ovde ubuduće dežurati i pripadnici specijalnih jedinica Žandarmerije, odnosno gorska služba spasavanja koja je osposobljena za svoje poslove – istakao je Dačić, koji je potom obišao planinu i prisustvovao pokaznoj vežbi žandarma sa psima tragačima.

M. Dugalić

[objavljeno: 17/01/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.