ZLOUPOTREBE U RTS: Nije tražen pritvor, osumnjičeni se brane sa slobode

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOUPOTREBE U RTS: Nije tražen pritvor, osumnjičeni se brane sa slobode

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas troje uhapšenih u vezi s navodnim zloupotrebama u RTS-u, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor, pa su pušteni da se brane sa slobode u daljem toku istrage Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas troje uhapšenih u vezi s navodnim zloupotrebama u RTS-u, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor, pa su pušteni da se brane sa slobode u daljem toku istrage, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << slobode će se braniti M. Đ. J, direktorka službe marketinga RTS-a, M. K, šef u službi marketinga RTS-a, i J. S, direktor "Dajrekt medije".Tužilaštvo je nakon saslušanja ukinulo rešenje o zadržavanju osumnjičenih, a u daljem toku postupka će preduzeti sve mere za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom slučaju, kao i sve procesne mere za nesmetano vođenje krivičnog postupka, ističu u tužilaštvu.Pročitajte još: Uhapšen direktor "Dajrekt medija" i dvoje zaposlenih u RTS-uKrivičnom prijavom obuhvaćena je i J. D, bivša direktorka "Dajrekt medije", koja je van zemlje i za njom je, kako je ranije saopšteno, raspisana potraga.Osumnjčeni su na saslušanju izneli svoju odbranu, a tokom istrage biće urađena neophodna veštačenja.Oni se terete za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, oni se terete da su oštetili RTS i građane Srbije za 688 miliona dinara, a krivično delo izvršili u peridu od avgusta 2009. do 2018. godine."Dajrekt medija" je do 2013. bila u vlasništvu Dragana Đilasa.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni iz "Dajrekt medije" i RTS saslušani pa pušteni; Đilas demantuje, RTS dostavio papire

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 07:49

Tužilštvo za organizovani kriminal saslušalo je troje uhapšenih u vezi sa zloupotrebama u RTS-u, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.