ZLOČIN U ŠTRPCIMA: Jovičić priznao krivicu

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOČIN U ŠTRPCIMA: Jovičić priznao krivicu

Mićo Jovičić (55), jedan od optuženih u okviru predmeta za ratni zločin nad otetim putnicima 1993. godine iz voza u mestu Štrpci kod Višegrada, sporazumno je priznao krivicu za ratni zločin u prisustvu advokata SARAJEVO - Mićo Jovičić (55), jedan od optuženih u okviru predmeta za ratni zločin nad otetim putnicima 1993. godine iz voza u mestu Štrpci kod Višegrada, sporazumno je priznao krivicu za ratni zločin u prisustvu advokata, rekao je za naš list mr Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Grubešić, portaprol Tužilaštva BiH. Optuženi je, kako ističe naš sagovornik, “u celosti priznao svoje učešće u počinjenom zločinu nad 20 putnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koji su nasilno izvedeni iz voza Beograd-Bar u mestu Štrpci, posle čega su mučeni, zlostavljani i ubijeni na obali reke Drine”. U sladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od pet godina. - Visina predložene kazne, u skladu je sa ulogom optuženog u počinjenom zločinu, za koga je utvrđeno da se nalazio na mestu zločina, obezbeđujući lokaciju, ali nije bio akter u ubistava žrtava, kaže Grubešić.- Optuženi je tokom istrage, priznao svoje učešće u ovom ratnom zločinu i izrazio kajanje. Sporazumnim priznanjem optuženi se obvezao na svedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih kao i drugim predmetima koji se odnose na taj zločin, dodao je on. Zločin nad putnicima iz voza, rasvetljen je zajedničkim radom tužilaštava BiH i Srbije. Sporazum je prosleđen Sudu BiH.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priznao krivicu za otmicu Bošnjaka u Štrpcima

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016

Mićo Jovičić (55), jedan od optuženih za ratni zločin nad otetim putnicima 1993. godine iz voza Štrpcima kod Višegrada, sporazumno je priznao krivicu za ratni zločin u prisustvu advokata...Foto: screenshot/youtube..Optuženi je “u celosti priznao svoje učešće u počinjenom zločinu nad 20...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.