„ZEMUNCI“ OPET O MIŠKOVIĆU

Izvor: Kurir, 12.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„ZEMUNCI“ OPET O MIŠKOVIĆU

BEOGRAD - Pred sudskim većem Četvrtog opštinskog suda u Beogradu u utorak će biti nastavljeno ponovljeno suđenje članovima „zemunskog kriminalnog klana“ optuženim za otmicu Miroslava Miškovića, predsednika „Delte“, i još dve otmice i iznudu.

Optuženi su Aleksandar Simović, Dušan Krsmanović, Nenad Opačić i Nikola Bajić, a u bekstvu su Miloš Simović, Vladimir Milisavljević i Milan Jurišić Jure.

Članovi te kriminalne grupe ranije su, u dva procesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvostepeno osuđeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, kao i za brojna ubistva, otmice i terorističke napade.

Suđenje će biti održano u beogradskoj Palati pravde jer zgrada Četvrtog opštinskog suda nije dovoljno bezbedna.

Miškovića su, prema optužnici, 9. aprila 2001. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu oteli Mile Luković, Vladimir Milisavljević i braća Miloš i Aleksandar Simović.

Mišković, čiju je otmicu, prema optužnici, planirao vođa klana Dušan Spasojević, bio je primoran da zatraži od zaposlenih u „Delti“ da otmičarima isplate sedam miliona nemačkih maraka, nakon čega je pušten.

Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni su u policijskoj akciji „Sablja“ 27. marta 2003. godine, jer su, kako je tada saopšteno, pružali oružani otpor prilikom pokušaja hapšenja.

Optužnica članove „zemunskog klana“ tereti i za otmice Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, za čije su oslobađanje uzeli ukupno 5,5 miliona maraka, kao i za iznudu od Saše Pešića.

Okružni sud ukinuo je prethodnu prvostepenu presudu, izrečenu tokom akcije „Sablja“, i vratio predmet Četvrtom opštinskom sudu na ponovno suđenje.

Suđenje je zakazano za 9.30, a sudskom veću predsedava sudija Dušan Milenković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.