ZAPLENJENO 120 KG HEROINA

Izvor: Kurir, 23.Okt.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPLENJENO 120 KG HEROINA

BEOGRAD - Uhapšen deo grupe narkobosa Darka Šarića! Pripadnici MUP Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Interpolom, češkom policijom i Upravom carina, zaplenili su u Beogradu oko 120 kilograma čistog heroina namenjenog zapadnoevropskom tržištu.

Iza rešetaka su se našli Borislav Plavšić (49) iz Sombora i Zoran Petković (48), zvani Suri, iz Pančeva. Prema rečima našeg izvora iz istrage, sumnja se da su njih dvojica deo organizovane kriminalne grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pljevaljskog narkobosa Darka Šarića.

Ivica Dačić, ministar policije, rekao je da je droga pronađena 20. oktobra u kamionu slovenačkih registarskih oznaka.

- Pretresom kamiona „mercedes-benc“, koji je prevozio palete sa limunom iz Istanbula prema Češkoj, u paletama je pronađeno 383 paketa sa oko 120 kilograma heroina visoke čistoće - rekao je Dačić.

Prema rečima našeg izvora iz istrage, policija je dva dana pre hapšenja pratila kamion s drogom.

- Osumnjičeni Petković čekao je u Češkoj da stigne roba. Pošto kamion nije stigao, on je došao u Srbiju, a uhapšen je u Novom Sadu. Plavšić, za koga se sumnja da je organizator grupe, uhapšen je dan ranije. Policija je teretnjak zaustavila na teritoriji Beograda, odakle je prevezen u skladište Uprave carine, gde je heroin i pronađen - priča naš izvor.

Milorad Veljović, direktor policije, rekao je da je ovo dosad najveća zaplena narkotika na području Beograda.

- Vrednost zaplenjenog heroina procenjuje se na oko 10 miliona evra - dodao je Veljović.

Prema rečima našeg izvora iz istrage, miksovanjem se za uličnu prodaju mogla napraviti količina od pola tone.

Kako saznajemo, Plavšić i Petković su odranije poznati policiji po razbojništvima, zbog čega su i osuđivani. Obojica su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Zorica Nikolić

Veza s Naserom Keljmendijem

Uhapšeni Petković i Plavšić dovode se u vezu i sa Naserom Keljmendijem, kontroverznim albanskim biznismenom koji je označen i kao vođa tamošnje mafije. Kako su prenosili mediji, Keljmendi, koji je slovio za jednog od najvažnijih balkanskih narkobosova, iz hotela „Kasa grande“ na Ilidži kontrolisao je krijumčarenje velikih količina kokaina i heroina iz Turske, preko Kosova do zapadne Evrope. Crnogorska policija je pre neki dan preko Interpola raspisala poternicu za njegovim sinovima Liridonom (27) i Elvisom (32) iz Sarajeva. Sumnja se i da su dvoje uhapšenih službenika MUP u Kotoru, zloupotrebivši položaj, pokušali da braći Keljmendi nezakonito izdaju lična dokumenta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.