Izvor: Blic, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Situacija u Zabeli stabilna

Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Saša Vukadinović rekao je danas da je stabilno stanje u požarevačkom zatvoru Zabela gde 135 osuđenika odbija da jede zatvorsku hranu, i dodao da nema zaoštravanja protesta.

Vukadinović je agenciji Beta rekao da je situacija mirna i u ostalim zatvorima u Srbiji i da tamo osuđenici redovno uzimaju zatvorsku hranu. Dodao je da protest u Zebeli ne znači da su osuđenici stupili u štrajk glađu jer oni jedu svoju hranu, a odbijaju onu pripremljenu u zatvoru.

Zatvorenici su počeli miran protest pre dva dana tražeći usvajanje zakona o amnestiji. Iz istog razloga, prošle godine zatvorenici su štrajkovali nekoliko dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.