Vuk Vulević uhapšen u Nemačkoj!

Izvor: Press, 11.Jun.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Vulević uhapšen u Nemačkoj!

Beranac Vuk Vulević (34) uhapšen je juče na aerodromu u Frankfurtu po poternici Interpola koja je raspisana u Crnoj Gori. Vulević se tereti za pokušaj ubistva i trgovinu drogom Beranac Vuk Vulević (34) uhapšen je juče na aerodromu u Frankfurtu po poternici Interpola koja je raspisana u Crnoj Gori zbog pokušaja ubistva i trgovine drogom. Vulević je ranije bio optužen za umešanost u šverc 200 kilograma kokaina iz Venecuele u Crnu Goru i Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i brojna krivična dela, između ostalog i za ubistvo novinara Duška Jovanovića, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza!
Crnogorska policija saopštila je juče da je Vulević uhapšen jer se protiv njega u ovoj zemlji vodi krivični postupak za pokušaj ubistva, a sumnjiči se i za učešće u krijumčarenju droge.
Na slobodi od decembra 2009. godine
- Hapšenje Vulevića rezultat je profesionalne međunarodne policijske saradnje između crnogorske i nemačke policije i neposrednih kontakata na nivou kriminalističkih policija dveju zemalja. Tokom tih kontakata crnogorska policija je kolegama u Nemačkoj, između ostalog, pružila podatke na osnovu kojih je Vulević lociran i uhapšen - navodi se u saopštenju crnogorske policije i dodaje da su u toku kontakti između Crne Gore i Nemačke radi Vulevićevog izručenja.
Vulević je bio optužen da je zajedno sa Zlatkom Ajkovićem 1999. godine u Cirihu ubio Faiza Kadrića. Njima se stavljalo na teret da su u ciriškom lokalu „Insajder" pokušali da ubiju nekoliko osoba, kada su teško povređeni Suad Porca, Senad Dunić, Nenad Murić, Meta Rešad i Asmir Lubenovć.
U međuvremenu, vanraspravno veće odbilo je optužnicu za ubistvo Kadrića , pa se Vuleviću i Ajkoviću se, pored ubistvasadastavlja na teret iza pokušaj ubistva nekoliko osoba „Insajder" pokušali da ubiju nekoliko osoba.
Vuleviću je krajem prošle godine ukinut pritvor, nakon čega je pušten na slobodu.
- Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je u martu ove godine odluku Višeg suda o ukidanju pritvora Vuleviću uz ocenu da je nezakonito rešenje o obustavljanju postupka protiv njega i puštanju na slobodu. U međuvremenu, Vulević je napustio Crnu Goru- saznaje Press u crnogorskoj policiji.
Vulević je u istrazi negirao da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.
Ime ovog Beranca već se desetak godina povezuje sa brojnim krivičnim delima, ali je on kasnije oslobađan zbog nedostatka dokaza! Vuk Vulević je uhapšen u Beogradu 21. maja 2005. godine u beogradskom restoranu „Njujork" u Krunskoj ulici zbog sumnje da je bio jedan od atentatora na Duška Jovanovića, direktora i glavnog urednika lista „Dan", u maju 2004. Zajedno s njim, policija je tada privela i njegove prijatelje Ljubu Bigovića iz Bara i Milana Šekića iz Berana, koji su sedeli za istim stolom.
Oslobođen optužbi za brojna krIvična dela
- Akciju hapšenja izveli su pripadnici Interventne ekipe SUP u Beogradu. Prilikom hapšenja je ustanovljeno da Vulević ima falsifikovana dokumenta. Sproveden je u pritvor policije i ubrzo izručen Crnoj Gori. Iako je policija tvrdila da ima dokaze o umešanosti Vulevića i njegovog prijatelja Armina Muše Osmanagića u ovaj zločin, sve je palo u vodu i oni su se na ovom suđenju pojavljivali samo kao svedoci - kaže sagovornik Pressa iz crnogorskog MUP-a.
Vulević je bio optužen i za šverc 200 kilograma kokaina iz Venecuele u Crnu Goru i Srbiju, 2005. godine. Prema optužnici, Vulević, Vuksan Cemović, Momčilo Pecić i Veselin Pavličić su u 50 tona asfaltne pokrivke sakrili i 202 kilograma kokaina. U Italiji je zaplenjeno 190 kg, a ostatak je dopremljen u Novi Sad, gde ga je pronašla srpska policija. Međutim, u junu 2008. sud u Podgorici je oslobodio Vulevića i Pavličića jer nije dokazano da su na bilo koji način učestvovali u transportu kokaina, dok su Cemović u Pecić osuđeni na po četiri godine zatvora zbog šverca droge.
Vulević je takođe bio optužen i za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 2005. godine ali je kasnije oslobođen tih optužbi.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.