Izvor: B92, 28.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučkoviću skraćena kazna

Beograd -- VSS delimično uvažilo žalbu bivšeg sudije Ljubomira Vučkovića i izreklo mu šestogodišnju kaznu za primanje mita i zloupotrebu položaja.

Vučković je pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda za organizovani kriminal u julu prošle godine bio osuđen na osam godina zatvora.

Prema navodima prvostepene presude, Vučković je primio neutvrđeni iznos novca kako bi pred Vrhovnim sudom izdejstvovao ublažavanje presude za vođu "kruševacke kriminalne grupe" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zorana Jotića.

Vučković je primio i 1.500 evra da bi izdejstvovao ukidanje osmomesečne zatvorske presude Dževadu Zekiću.

Zoran Jotić, zvani Jotka, osuđen je na četiri godine zatvora zbog davanja mita. On je već u posebnom procesu bio osuđen na 12 godina zbog iznude, pa mu je prvostepeni sud izrekao zbirnu kaznu od 15 godina.

Ljubinko Gobeljić i Nenad Jovanović osuđeni su na po tri godine zatvora zbog davanja mita sudiji Vučkoviću.

Dževa Zekić i njen sin Dževad Zekić osuđeni su za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave na godinu i po dana, odnosno godinu i četiri meseca zatvora.

Zekićeva sestra Laida Plojović osuđena ja na pet meseci zatvora.

Vrhovni sud je prihvatio i žalbe Dževe Zekić i umesto 18 meseci izrekao joj kaznu od devet meseci zatvora, a Dževadu Zekiću je izrekao mu kaznu od 12 umesto 16 meseci zatvora.

Ostale žalbe optuženih i tužioca su odbijene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.